DOĞA, YABAN HAYATI KORUMA DERNEĞİ'NDE BAŞKAN AKIN GÜVEN TAZELEDİ

DOĞA, YABAN HAYATI KORUMA DERNEĞİ

Osmaniye Doğa, Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği'nin olağan genel kurul seçimleri sonrasında, mevcut başkanı Veteriner Hekim Bünyamin Akın, yeniden göreve getirilerek güven tazeledi. Dernek binasında yapılan seçimlerin divan başkanlığını Fatih Güvercin, başkan yardımcılığını Mehmet Sungur ve yazmanlığını ise Oktay Deniz yaptı. Derneğe kayıtlı olan 24 üyeden 22'sinin hazır bulunduğu ve tek liste ile gidilen seçimler sonunda, Bünyamin Akın, yeniden göreve getirildi.
Doğa, Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği'nin Bünyamin Akın başkanlığındaki yönetim kurulu, Yiğit Elkoca, Kerimcan Gökalp Akın, Mustafa Onur Kınacı, Ali Nuri Yiğit, Halil İbrahim Güldüren ve Yusuf Ertuğ Tufan isimlerinden oluştu. Yedek üyeler ise Mehmet Sungur, Fatih Güvercin, İbrahim Emül, Oktay Deniz, Sinan Kandır, Mehmet Halıgür ve Remziye Özsoy Dartar olurken, denetim Kurulu, Funda Eşki, Armağan Erdem Ütük ve Evren Esin, yedek üyeler ise Ayşe Halıgür, Mehmet Çelik ve Salih Parlakkılıç oldu.
Üyelerine teşekkür eden Başkan Bünyamin Akın, derneğin kurulma amacının; Doğanın korunmasına, yaban hayatının tanıtılmasına, korunmasına ve geliştirilmesine, araştırma, eğitim ve uygulama çalışmaları yoluyla destek vermek, doğa ve yaban hayatını etkileyen sorunlara dikkat çekmek, yaban hayatı gözlemciliğini sevdirmek suretiyle doğa kültürünün gelişmesine ve yangınlaşmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.  Başkan Akın, 2 yıllık zaman zarfında, Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi ve Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile birlikte, doğa ve yaban hayatı konularında çalışmalar yaptıklarını, çocuklar için doğa okulları ve bal gibi çocuk projeleri hazırlayarak uygulamaya konulduğunu sözlerine ekledi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 24.12.2019 16:45:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği