Doğal afet sonrası çocuklara müze terapisi

Doğal afet sonrası çocuklara müze terapisi

Doğal afet sonrası çocuklara müze terapisi

Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nin kapıları, çocukların deprem afetinden kaynaklı psikolojik sıkıntılar yaşamamaları, öğrenirken eğlenmeleri amacıyla haftanın 6 günü açık tutuluyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili vuran deprem sonrası psikolojik olarak olumsuz etkilenen çocukların keyifli vakit geçirmeleri amacıyla Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’ne ziyaretler arttı. Uzman eğitimciler ile hem bilimsel buluşları eğlenerek öğrenen hem de doğruluk, sevgi, saygı gibi evrensel insani değerleri oyunlarla pekiştiren çocuklar keyifli zaman geçiriyor.
Depremden etkilenerek yaşadığı şehirlerden, evlerinden, okullarından ayrılıp Ankara’ya gelen çocukların da katılım sağladığı müze ziyaretinde eğlenirken, öğrenen ve keşfeden minikler deprem gündeminden biraz olsun uzaklaştı.

Çocuk müzesi önemli görev üstlendi
Deprem korkusunun en çok çocukları etkilediğine dikkat çeken aileler, “Evde çocuklar çok etkilenmeye ve üzülmeye başladı. Haberlerde sürekli acı tablolar yayınlanıyor haliyle etkileniyorlar. Bu süreçte Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, çocuklarımızın deprem korkusu ve psikolojisinden kurtulmaları için çok önemli bir katkı sağlıyor. Millet olarak yaşadığımız üzüntü ve mutsuzluk çocuklarımıza da yansıyor. Bu süreçte çocukların kafalarının dağılması için bu müze önemli bir görev üstleniyor” ifadelerine yer verdi.


Güncel 24.02.2023 12:23:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta 88 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi yakalandı

2

Adana'da "Dijital Dünyada Güvenli Kalmak Zirvesi" düzenlendi

3

Osmaniye'de asayiş uygulamasında yakalanan firari 19 zanlıdan 10'u tutuklandı

4

Otomobiliyle bisikletlinin ölümüne neden olduğu öne sürülen sürücü hakim karşısında

5

Antalya Ticaret Borsasının 2026 yılı bütçesi 95 milyon lira

6

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu

7

Adana'da yaralı bulunan kerkenez tedaviye alındı

8

Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur'un öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakim karşısında

9

Osmaniye’de adalet öğrencileri klavye hızında yarıştı

10

Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması sonuçlandı