Doğal gazda yüzde 32 enerji tasarrufu sağlıyor

Doğal gazda yüzde 32 enerji tasarrufu sağlıyor

Doğal gazda yüzde 32 enerji tasarrufu sağlıyor

Makine mühendisi Yahya Yanık, yaklaşık üç yıl süren çalışmasını tamamlayarak bir buluşa imza attı. Ekonomizer adını verdiği buluş sayesinde, fabrika, konut ve işletmelerde doğal gazda yüzde 15 ile 32 arasında enerji tasarrufu sağlanacak.
Makine mühendisi Yahya Yanık, yaklaşık üç yıl üzerinde çalıştığı ve Ekonomizer adını verdiği, doğal gaz yakıt tasarruf makinesini üreterek evlerin ve işletmelerin kullanımına sundu. Yanık, cihazı günümüz koşullarında artan enerji maliyetlerini düşürmek için tasarladı. Fabrika, konut ve işletmelerde denemeleri yapılan ve yüzde 15 ile 32 gibi enerji tasarrufu sağlandığını belgeleyen ölçümlerin de yapılmasının ardından ürünün patentini aldı.
Yakıt tasarruf cihazını deneme amaçlı işletmelerine kurduran fabrika ve konutlarda yapılan ölçümlerde tasarrufun yüzde 15 ile yüzde 32 arasında olduğu kayıtlara geçildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı enerji verimliliği çerçevesinde tanınan cihaz tam not aldı.

“Yüzde 15’le yüzde 32 tasarruf yaptığını faturalarda gördük”
Makine Mühendisi Yahya Yanık yaptığı açıklamada, “Petrol ve doğal gaz yakıtlarının tamamına yakınını yurtdışından ithal etmekteyiz. İthal ettiğimiz doğal gazı şartlandırarak daha verimli yanma sağlamak adına yaptığımız çalışmalar sonucu geliştirdiğimiz Ekonomizer adlı yakıt tasarrufu cihazımız, yaptığımız saha testlerinde yüzde 15 ile 32 arasında tasarruf sağlayarak ülkemize büyük bir katkı sağlamıştır. Geliştirdiğimiz cihaz ülkemiz açısından hayırlı olsun. Bu cihaz üzerinde yaklaşık üç yıldır Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Kullanım yeri olarak konutlar başta olmak üzere sanayinin her alanında rahatlıkla kullanılabilir. Evlerde ortalama yüzde 32 civarında tasarruf sağlamaktadır. Endüstride yüzde 15’ten başlayıp yüzde 32’a kadar gitmektedir. Kullananlar, sahada yaptığımız çalışmalarda başarılar görünce test amaçlı taktığımız yedek cihazı satın aldılar. Sistem kullanılmadan önceki faturaları karşılaştırarak yüzde 15’le yüzde 32 tasarruf yaptığını faturalarda gördük” şeklinde konuştu.


Güncel 4.12.2022 11:14:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Çanakkale Zaferi konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödül

2

Osmaniye’de otomobil iş yerine girdi, kaza anı kamerada

3

Samsung kampüslerde "Galaxy Intelligence Hunt" etkinliğini başlattı

4

Adana'da Orman Haftası etkinliğinde üniversite yerleşkesine 10 bin fidan dikildi

5

Hatay'da huzurevi sakinleri Milli Mücadele kahramanlarını anmak için sahneye çıktı

6

Zayıflamak için başladığı sporu 30 yıldır yaşam biçimi haline getirdi

7

Sillyon Antik Kenti'ndeki asırlık Yörük-Türkmen evleri turizme kazandırılıyor

8

Arçelik su kullanımına ilişkin stratejisini paylaştı

9

ING Türkiye kampüs buluşmasında üniversitelilerle bir araya geldi

10

Schneider Electric'te üst düzey atama