Doğaya zarar verenler GPS ve fotokapanla tespit edildi

Doğaya zarar verenler GPS ve fotokapanla tespit edildi

Doğaya zarar verenler GPS ve fotokapanla tespit edildi

Sakarya’da son 3 yıl içeresinde doğaya inşaat, yıkıntı ve hafriyat toprağının dökülmesiyle ilgili 40 ihlal fotokapan, uydu takipli (GPS) ve kameralarla tespit edilerek, ilgili şahıslara cezai işlem uygulandı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğanın korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, sahada 24 saat denetim ve uygulama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın son 3 yılda yaptığı çalışmalar raporlandı. 2019 ile 2021 yılları arasında şehir genelinde yürütülen inşaat ve hafriyat çalışmalarında firmalara ait 1 milyon 565 bin metreküp hafriyat toprağının geri dönüşümü sağlandı. Ayrıca bu süre içerisinde rutin, habersiz veya şikayet üzerine toplamda 2 bin 57 denetim gerçekleştirildi. Denetim mekanizmasının en güçlü şekilde çalışması için hafriyat toprağı taşıyan tüm araçlar takılması zorunlu olan uydu bazlı navigasyon (GPS) , Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde aktif hale getirdiği kameralar ve kritik noktalara yerleştirilen fotokapanlar ile takip edildi. İhlali tespit edildiğinde uyarılan ancak tüm uyarılara rağmen geri kazanılması gereken hafriyat veya yıkıntıyı hatalı yerlere dökerek doğayı kirleten 40 farklı ihlale cezai yaptırım uygulandı. Bunların yanında 2021 yılında, farklı firmalara ait toplamda 518 aracın nakliye güzergahlarında yaptığı hareketler ve faaliyetleri anlık olarak izleniyor.
Konuya ilişkin Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak önceliğimiz çevremizi, doğamızı korumak. Bu hassasiyetle yürüttüğümüz tüm projelerde önce çevreyi düşünmekteyiz. Yeşili, doğası, doğal güzellikleri ve verimli topağıyla dünyanın en nadide şehirlerinden biri olan Sakarya’mızın bu kimliği koruması ve tüm güzelliklerini geleceğe taşıması için denetimlerimiz ve çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Denetim sistemimizi güçlendiren fotokapanlarımız, kameralarımız ve GPS sistemimizle ihlallere anında müdahale ediyoruz. Çevreye zarar verecek ve kirlilik oluşturacak bir harekete rastlayan tüm vatandaşlarımız bu durumu ALO 153 Çözüm Masası hattımıza ihbar edebilir” denildi.


Güncel 30.12.2021 12:01:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremzede kadın, konteynerde kurduğu dikimevini KOSGEB desteğiyle büyüttü

2

Mersin'de çiçek açan erik ağaçları havadan görüntülendi

3

Yeşilay, "Sağlıklı Yaşam Ligi"yle çocukların bağımlılıkla mücadelede sorumluluk almasını hedefliyor

4

Kumluca Belediye Başkanı Avcıoğlu çalışan kadınları ziyaret etti

5

Türk Kızılay, Gazze ve Suriye'de sıcak yemek desteğini ramazanda da sürdürüyor

6

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Butckikh, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gazetecilerle buluştu

7

GÜNCELLEME - Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

8

Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

9

Adana'da kaybolan kadın için arama çalışması başlatıldı

10

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı