Doğu Akdeniz'in "gizli cenneti": Şellak Şelalesi

Doğu Akdeniz

Doğu Akdeniz'in "gizli cenneti": Şellak Şelalesi

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOGLU - Hatay'da, kayaliklarin arasindan yaklasik 20 metre yükseklikten dökülen görüntüsüyle ziyaretçilerini cezbeden "gizli cennet" Sellak Selalesi, fotograf tutkunlari, dogaseverler ve serinlemek isteyenleri kendine hayran birakiyor.

Merkez Antakya ilçesi Narlica Mahallesi'ndeki selale, kayalar ve yesillikler arasindaki manzarasi ve mavi suyu ile ziyaretçilerin begenisini topluyor.

Yaklasik 20 metre yükseklikten dökülen selale ve önünde olusturdugu göletle dikkati çeken bölgede, fotograf tutkunlari, dogaseverler ve serinlemek isteyenler özellikle yaz aylarinda sikça vakit geçiriyor.

"Gizli cennet" olarak nitelendirilen selale ve çevresi, ziyaretçilerini muhtesem dogasi ve manzarasiyla büyülüyor.

Arkadaslariyla bölgeye gelen amatör fotografçi Mehmet Arslan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Hatay'da yeni kesfedilen birçok yer oldugunu söyledi.

Sellak Selalesi'ne ilk kez geldigini belirten Arslan, "Çok güzel bir mekan. Türkiye genelindeki fotograf meraklilariyla geziler düzenleyip tekrar gelmeyi planliyoruz. Gece ve farkli saatlerde fotograflayacagiz. Hatay'in bu güzelliklerinin tanitilmasi gerek." diye konustu.

Arslan, serinlemek isteyenlerin de bölgeye geldigini anlatarak, selalenin fotograf tutkunlarinca mutlaka görülmesi gereken bir yer oldugunu ifade etti.

- Yüzmek için gelenler de var

Selalenin döküldügü yerde olusturdugu gölete yüzmek için gelenlerden Esref Kara da bölgeyi çocuklugundan bu yana bildigini belirtti.

Uzun zamandir selale ve çevresine serinlemek için geldiklerini anlatan Kara, "Manzarasi çok iyi ve suyu temiz. Sadece yazin degil, kisin da manzarasi için gelenler var. Tabi yaz aylarinda daha kalabalik. Çogu kisi burayi bilmiyor. Ilk kez duyan insanlar özellikle hafta sonlari gelmeye basladi." dedi.

Selalede serinleyen Murat Atak da Adana'dan misafirlik için Hatay'a geldigini, fotografini görüp bölgeyi ziyaret ettiklerini aktararak, "Manzarasi çok hosuma gitti ve arkadaslarla buraya geldik. Iyi ki gelmisiz. Suyu buz gibi." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 24.06.2020 11:48:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da av tüfeğiyle vurulan kişi hayatını kaybetti

2

Adana'da aranan 57 şüpheli yakalandı

3

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da denize giren kişi boğuldu

5

Mersin'de otobüse çarpan minibüsteki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

6

Mersin'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çocuklarla kutlandı

7

Isparta merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 13 zanlı tutuklandı

8

Pazarcık'ta içme suyu ishale hattı yenileniyor

9

Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

10

Adana'da polisler çocuklara trafik kurallarını anlattı