Doğu Akdeniz'in turizm bölgeleri ziyaretçilerini bekliyor

Doğu Akdeniz

Doğu Akdeniz'in turizm bölgeleri ziyaretçilerini bekliyor

ADANA (AA) - Mersin, Hatay ve Adana'nin antik kentleri, ören yerleri, müze ve sahilleri, yeni tip koronavirüste (Kovid-19) yeni normallesme süreciyle kapilarini yerli ve yabanci turistlerin ziyaretine açti.

Mersin'de Soli-Pompeiopolis Antik Kenti, Erdemli ilçesindeki UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kizkalesi, Kanlidivane Antik Kenti ve Adamkayar, Silifke ilçesindeki Cennet-Cehennem ören yeri ve Uzuncaburç Antik Kenti ile Anamur ilçesindeki Anamurium Antik Kenti, normallesme süreciyle yerli ve yabanci turistleri agirlamaya basladi.

Kovid-19 tedbirleri uygulanan antik kent ve ören yerlerinde, ziyaretçilerin de belirlenen kurallara uymasi için önlem alindi.

Kizkalesi Turizm ve Kültür Dernegi Baskan Yardimcisi Mehmet Sirin Öztop, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Mersin'in 321 kilometrelik kiyi seridinde yaklasik 550 ören yeri bulundugunu, bunlardan 55'nin tarihi nitelikleriyle öne çiktigini söyledi.

Öztop, normallesmeyle buralarin ziyarete açildigini belirterek, söyle konustu:

"Misafirlerimiz sadece, kum, deniz, günes degil ayni zamanda tatillerini açik hava müzesi seklindeki ören yerlerimizle zenginlestirip edindikleri anilarla buradan mutlu ayriliyorlar. Bu son derece önemli, tarihimizi bilmeliyiz. Bizler de isletmeciler olarak gelen misafirlerimizin özellikle tarihi yerleri de görmelerini istiyoruz."

- Hatay'da Titus Tüneli ve Müze Otel, turistleri tarihi yolculuga çikariyor

Hatay'in Samandag ilçesinde, Romalilar döneminde sel sularini önlemek için 1000 esire yaptirilan Titus Tüneli, muazzam yapisiyla ziyaretçilerini bekliyor. 1380 metre uzunlugu, 7 metre yüksekligi ve 6 metre genisligiyle ilgi çeken, esirlerin çekiç ve murç yardimiyla dagi oyarak sekillendirdigi tünel, turistleri tarihi yolculuga çikariyor. M.Ö 300'lü yillarda yapimina baslanan Titus Tüneli, dogadaki büyüleyici mimarisiyle normallesme sürecinde ziyaretçilerini agirlamayi bekliyor.

Yaklasik 10 yil önce bir otelin insaat çalismasi sirasinda ortaya çikan Helenistik dönemden Islamiyet dönemine kadar 5 katmana ait eserlerin yer aldigi Müze Otel de yerli ve yabanci turistlere, "tarih yolculugu"nda konaklama ve gezi imkani sunuyor.

Turizm Dernegi Baskani Hakan Boyaci, Hatay'in turizm potansiyeli açisindan önemli bir yere sahip oldugunu belirtti.

Kentin dogasi, gastronomisi, tarihi ve kardesten öte yasantisiyla bölgede ve dünyada önemli bir deger oldugunu vurgulayan Boyaci, "Birçok medeniyete ev sahipligi yapmis Hatay'da, binlerce yillik tarihi kalintilar bulunmakta. Roma döneminde yapilan Titus Tüneli konumu ve muazzam yapisiyla gezi ve tarih tutkunlarinin mutlaka görmesi gereken bir yer. Ayni anda tarih, doga ve gastronomiyi tatmak için herkesi kentimize bekliyoruz." diye konustu.

- Adana'da Anavarza Antik Kenti, müze ve sahil bandi öne çikiyor

Adana'da, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan, Helenistik, Roma, Bizans, Sasani ve Osmanli dönemlerine ait kültür izlerini tasiyan ve tarihte "Yenilmezler Sehri" adiyla taninan Anavarza Antik Kenti, yolunun yani sira görkemli kapisi ve surlariyla ziyaretçilerini tarihi yolculuga çikariyor.

Kentte, Adana Arkeoloji Müzesi, Karatas ve Yumurtalik ilçesinde sahil bandindaki oteller de yerli ve yabanci turistleri bekliyor.

Çukurova Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi Baskani Tayyar Zaimoglu, bölgedeki bütün isletmelerin, Kültür ve Turizm Bakanliginin yayinladigi genelgeye uygun olarak düzenlendigini söyledi.

Bölgenin, kültür, inanç ve deniz turizmini barindirdigini belirten Zaimoglu, "Mersin'in Anamur ilçesinden Hatay'in Samandag ilçesine kadar tüm sahillerimiz deniz turizmine hitap edecek sekilde. Kültür turizmine baktigimiz zaman da birçok medeniyetin bir arada yasadigi bir bölge. Geçmisten gelen son derece önemli tarihi kültürel eserlerimiz var. Bunlarin her biri ayri bir öneme sahip." dedi.

Ziyaretçiler için her türlü hazirligi yaptiklarini anlatan Zaimoglu, sunlari kaydetti:

"Yerli turistlerimizi tatil bölgemize bekliyoruz. Son derece güvenli bir sekilde tatillerini geçirebilirler. Çukurova, pandemi döneminde vatandaslarimiz kurallara uyarak tatillerini en güzel en güvenli sekilde geçirebilecegi bir bölge. Tedbirlerimizi bütün isletmeler olarak aliyoruz. Vatandaslarimiz da kurallara uyarak gönül rahatligiyla tesis ve isletmelerimizde tatillerini geçirebilirler."



Spor 16.06.2020 11:34:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatayspor, MKE Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdürdü

2

Alanyaspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı

3

Erdemli'de plaj voleybolu turnuvası başladı

4

Antalyaspor'u Türkiye Basketbol Ligi'ne taşıyan Engin Gençoğlu, 4. şampiyonluğuna ulaştı

5

BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Tenis Şampiyonası başladı

6

Genç milli sualtı hokeyciler, dünya şampiyonluğu serisini sürdürmek istiyor

7

Antalyaspor-Pendikspor maçının ardından

8

Pendikspor- Antalyaspor'u sahasında yendi:2-1

9

Pendikspor- Antalyaspor'u sahasında yendi:2-1

10

Hatay'da İller Arası 2. Kort Tenis Turnuvası başladı