Doğu Akdeniz'in turizm tesisleri ziyaretçilerine kavuşacağı günü bekliyor

Doğu Akdeniz

Doğu Akdeniz'in turizm tesisleri ziyaretçilerine kavuşacağı günü bekliyor

MERSIN/ADANA (AA) - HAKAN CAN SAHIN/EREN BOZKURT - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda, Kültür ve Turizm Bakanliginca konaklama tesislerine yönelik "hijyen" genelgesine göre yeniden düzenlenen Dogu Akdeniz'in turistik mekanlari, ziyaretçilerini agirlayacagi günü bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un imzasiyla Kovid-19'a iliskin kontrollü normallesme sürecinde turizm faaliyetlerinin güvenli sekilde gerçeklestirilebilmesi amaciyla konaklama sektöründe alinacak önlemlere iliskin gönderilen genelgenin tesislere ulastirilmasinin ardindan Dogu Akdeniz'deki isletmelerde çalismalara baslandi.

Mersin'de, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kizkalesi'ndeki turizmciler, genelge kapsaminda, kullanim alanlari ve oturum düzenine iliskin sosyal mesafe plani hazirladi, misafir kapasiteleri belirledi, Kovid-19 tedbirleri ve kurallarinin yer aldigi panolar olusturuldu.

Tesislerde mutfak temizligi, gida güvenligi, hasere ve zararlilarla mücadele protokolü hazirlandi, girislere ates ölçüm cihazlari ve dezenfektanlar yerlestirildi.

Misafirlere ve personele verilmek üzere maske temin edilen isletmelerde, genelge kapsaminda istenen diger tedbirler de alindi.

- "Misafirlerimizi agirlayabilecegiz bir sistem olusturduk"

Kizkalesi Kültür ve Turizm Dernegi Baskan Yardimcisi Mehmet Sirin Öztop, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19'dan turizm sektörünün olumsuz etkilendigini ancak Türkiye'nin Avrupa ve Amerika'daki ülkelere nazaran saglik sektörünün güçlü olmasindan kaynakli bu süreci daha hafif atlattigini söyledi.

Tedbirler kapsaminda alinan kararlarin hem kendileri hem turistler açisindan önemine deginen Öztop, söyle konustu:

"Virüsün daha çok azalmasi veya bitmesiyle beraber bölgemize gelecek misafirlerimizi agirlayabilecegiz bir sistem olusturduk. Özellikle yüzde 60 doluluk oranini geçmeyecegiz, hijyen noktasinda ise misafirlerimizi daha temiz ve virüsten arindirilmis bir ortamda agirlayacagiz."

Agirlayacaklari turistleri memnun sekilde evlerine göndereceklerini belirten Öztop, sözlerini söyle sürdürdü:

"Mersin 221 kilometrelik kiyi seride sahip. Kizkalesi, Mersin'in turizm noktasinda dünyaya açilan kapisi. Misafirlerimize yönelik her türlü aktivitenin oldugu bir yer. 550 ören yerimiz var. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kizkalesi gibi yerlerimiz var. Dogu Akdeniz'in incisi Kizkalesi pariltisini hiçbir zaman kaybetmedi, kaybetmeyecek."

Öztop, müsterilerin öncelikle ateslerini ölçüp, kimlik bilgilerini alacaklarini, steril ortamda hizmet vereceklerini, maske ve eldiven kullanacaklarini anlatarak, "Plajdaki çalismalarimizi da yaptik. Sezlonglarimizi sosyal mesafeye uygun kuracagiz. Virüssüz nice güzel günleri en yakin zamanda Kizkalesi'nde hep beraber geçirecegiz." ifadesini kullandi.

- Otel tatili istemeyenler için bungalov evler ve karavan

Adana'nin sahil ilçesi Karatas'ta da isletmeler "hijyen" genelgesine iliskin düzenlemelerini tamamladi.

Tesislerin giris kapisindan lobiye, restorandaki açik büfelerden havuz ve plajdaki sezlong düzenine kadar her alanda sosyal mesafe kuralina göre çalisma yapildi.

Karatas Belediye Baskani Necip Topuz, ilçede önlemlerin alindigini anlatarak, "Insanlar Adana'da deniz var mi?' diyor, haritalara bakiyor. Karatas sadece tarimiyla degil, deniziyle de ünlü." diye konustu.

Otellerde yapilan çalismalara iliskin bilgi veren Topuz, alternatif tatil seçenekleri de belirlediklerini aktararak sunlari kaydetti:

"Su an en büyük sikinti kapali alanlarda, sosyal mesafe kurallarina uyulmamasi. Biz de bu dogrultuda alternatif bir turizm örnegi göstererek bungalov evler ve karavan turizmini seçeneklerimiz arasinda sunduk. Bunun hem daha güvenilir hem daha saglikli olduguna inanarak bu çalismaya basladik. Vatandaslarimizi bu alanda misafir etmek istiyoruz. Deniz kiyisindaki ilçemiz, Kovid-19 noktasinda kesinlikle turistlerin kafalarinda soru isareti olusmadan rahatlikla tatil yapabilecekleri bölge."



Spor 29.05.2020 11:00:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı

2

Erdemli'de plaj voleybolu turnuvası başladı

3

Antalyaspor'u Türkiye Basketbol Ligi'ne taşıyan Engin Gençoğlu, 4. şampiyonluğuna ulaştı

4

BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Tenis Şampiyonası başladı

5

Genç milli sualtı hokeyciler, dünya şampiyonluğu serisini sürdürmek istiyor

6

Antalyaspor-Pendikspor maçının ardından

7

Pendikspor- Antalyaspor'u sahasında yendi:2-1

8

Pendikspor- Antalyaspor'u sahasında yendi:2-1

9

Hatay'da İller Arası 2. Kort Tenis Turnuvası başladı

10

Kemerli judocu Sude Akan Türkiye şampiyonu oldu