DOĞUŞTAN KALBİ SAĞDA OLAN GENÇ, SAĞLIK RAPORU ALAMADIĞI İÇİN RESMİ İŞE ALINMIYOR

DOĞUŞTAN KALBİ SAĞDA OLAN GENÇ, SAĞLIK RAPORU ALAMADIĞI İÇİN RESMİ İŞE ALINMIYOR

Osmaniye’de yaşayan 22 yaşındaki Hüseyin Çiftçi, doğuştan kalbinin solda olması gerekirken sağda olması sebebiyle, vatani görevini tamamlamasının ardından girdiği uzman askerlik sınavında bütün aşamaları başarı ile geçmesine rağmen, sağlık raporu alma aşamasına geldiği gün, sağlam raporu verilmedi.  

Dünyada çok az görülen ve Türkiye’de 2 kişide olduğu belirtilen, vucudun solda olması gereken organların sağ tarafta olması  Hüseyin Çiftçi’nin yaşamına engel olmamasına rağmen, normal askerlik görevine alındı ancak uzman asker  olma hayalini ise, boşa çıkardı.

İşsiz olduğunu belirten genç Hüseyin Çiftçi, kalbi sağda attığı için kamu kurum ve kuruluşlarında ve sağlık raporu gerektiren yerlerde kendisine iş verilmediğini söylüyor. 5 yıl futbol oynayan Hüseyin Çiftçi bugüne kadar hiç hasta olmadığını ufacık bir sağlık sorunu da yaşamadığını belirtiyor. “Tek hayalim göğsümde Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandırmaktı asker olma hayalimi gerçekleştiremedim” diyen Hüseyin Çiftçi yetkililerden çözüm bekliyor
 

 



12.03.2020 15:33:00 2
nuray
16.08.2021 22:20:14
Tutkiyede sadece 2 kiside degildir bu durum.daha fazladir .benim oglum da ayni durumda.biri birmz miyiz yani bu iki kisiden?hayir.bizden kimsenin haberi yoktur bence

Burhanettin eser
22.09.2021 15:58:58
Benimde kalbim sagda bide iç organlar hepsi ters tanı dekstorokardi bugün 22.09.2021 askerî heyete girdim askere el verişli degil raporu aldim 19 yaşımda kalbimin sagda oldugunu öğrendim bende yetkililerden bir çözüm bekliyorum.

İlginizi Çekebilir

1

"Hatay'ın Yeniden Canlandırılması Projesi" ile Hatay Master Planı'nın lansmanı yapıldı

2

Burdur'un haşhaş helvası coğrafi işaretle tescillendi

3

Anamur'da polis ekipleri, öğrencilere trafik eğitimi verdi

4

Hatay'da çıkan orman yangını söndürüldü

5

Hatay'da hafriyat yüklü kamyonda çıkan yangın söndürüldü

6

Isparta'da trafik kazasında şehit olan trafik polisinin cenazesi Afyonkarahisar'da defnedildi

7

Mersin'de inşaattan düşen işçi yaralandı

8

Kahramanmaraş'ta trafik denetimi yapıldı

9

Manavgat'ta sahte basın kartı kullanan kişi yakalandı

10

Mersin'de apartman dairesinde çıkan yangında bir kişi yaralandı