Dolandırıcılar, “İcra takibi başlatılacak” mesajları ile vatandaşları kandırmaya çalışıyor

Dolandırıcılar, “İcra takibi başlatılacak” mesajları ile vatandaşları kandırmaya çalışıyor

Dolandırıcılar, “İcra takibi başlatılacak” mesajları ile vatandaşları kandırmaya çalışıyor

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, dolandırıcılar buldukları yeni yöntemler ile insanları kandırmaya devam ettiğini belirterek uyarılarda bulundu.
Sabırlı, hukuk bürosu adı kullanarak cep telefonlara “Sipariş verdiğiniz ürüne ilişkin icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilen dosyanıza avukatlık ücreti ve masraflar eklenmemesi için acilen hukuk ofisi ile irtibata geçiniz” şeklinde mesaj atan dolandırıcıların vatandaşları kandırmaya çalıştığını anlattı.

Telefonlarına bu tarz mesaj gelen vatandaşların daha dikkat etmelerini isteyen
Avukatlar veya avukatlık bürolarının hiç bir şekilde mesaj göndermediklerini, sadece noterlerden ihtarname gönderdiklerini anlatan Hayrettin Sabırlı; “Dolandırıcılar kendilerini avukat gibi tanıtıp insanları kandırıyorlar. Buldukları çeşitli yöntemlerle binlerce vatandaşı mağdur ediyorlar. Son günlerde dolandırıcılar, cep telefonlara borcunuzu ödemezseniz, hakkınızda icra takibi başlatacağız gibi mesajlar atarak vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışılıyor. Telefonlarına bu tarz gelen mesajlara kesinlikle inanmamalarını ve daha dikkatli olmalarını öneriyorum” dedi.


Yurt Dünya 26.09.2022 09:44:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kaybolan 3 yaşındaki çocuk bulundu

2

Antalya'da "23. Girişimcilik Günleri" kapsamında ödül töreni düzenlendi

3

Hatay'da 2 şüpheli kargoyla tarihi eser göndermeye çalışırken yakalandı

4

Başkan Uyutmaz’dan MDGRUP Osmaniyespor’a Kritik Maç Öncesi Moral Aşısı

5

Garanti BBVA ve Garanti BBVA Emeklilik'te üst düzey atamalar

6

SunExpress'te üst düzey atama

7

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

8

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

9

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

10

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi