Domaniç Hayme Ana MYO’da çevre bilinci etkinliği

Domaniç Hayme Ana MYO’da çevre bilinci etkinliği

Domaniç Hayme Ana MYO’da çevre bilinci etkinliği

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda sıfır atık hedefiyle düzenlenen ve öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlayan çevre bilinci etkinliği gerçekleştirildi.
Meslek Yüksekokulunun Sosyal Güvenlik Programı müfredatında yer alan Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi çerçevesinde, dersin sorumlu öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Yüksek danışmanlığında yürütülen projeyle, MYO öğrencilerine atık yönetimi, sıfır atık ve çevre bilinci konusunda bilinçlendirmek amacıyla öğrenciler Demet Erol, Kübra Aktaş, Defne Yiğit, Damla Özcan’ın katılımyla Çevreciler Proje Grubu oluşturuldu.
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından birisi olan “Sorumlu Üretim ve Tüketim” amacıyla ilişkilendirilen, “Geri Dönüşümle Geleceğe Değer Katalım” sloganıyla yürütülen ve Domaniç Belediye Başkanlığının katkı sunduğu proje çerçevesinde Çevre Mühendisi Salih Kara atık yönetimi, sıfır atık ve çevre bilinci konusunda düzenlenen seminerde öğrencileri bilgilendirdi.
Atık bilincinin yerleştirilmesinin hem yaşanabilir bir çevreye hem de ekonomik olarak ülkeye çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Salih Kara, "Ülkemizde çevre bilincinin artırılması ile birlikte yaşanabilir çevreye kavuşacağız. Çevre bilincinin kazandırılmasında sadece vatandaşlara değil, atıklarını çevreye salan sanayilere, fabrikalara da düştüğünün belirten Kara, sanayi tesislerinin bilinçsizce ve önlem almadan saldığı atıklar, hem havayı hem yeşil alanları hem de denizlerimizi kirletiyor" dedi.
MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Kosat ile akademisyen Öğr. Gör. Salih Aytemur’un da katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonunda, Öğr. Gör. Ali Kosat ve proje ekip lideri Demet Erol çevre mühendisi Salih Kara’ya teşekkür ederek, çok faydalı bir eğitim olduğunu dile getirdiler.
Seminer sonrasında akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Domaniç Hayme Ana MYO ve çevresindeki çöpler toplandı.


Güncel 26.05.2022 15:54:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi