Dorçe Prefabrik helikopterle taşınabilen modüler yapılar üretiyor

Dorçe Prefabrik helikopterle taşınabilen modüler yapılar üretiyor

Dorçe Prefabrik helikopterle taşınabilen modüler yapılar üretiyor

ISTANBUL (AA) - Dorçe Prefabrik Yapi ve Insaat AS helikopterle tasinabilen modüler yapilar gelistiriyor.

Dorçe Prefabrik açiklamasina göre, artan teknoloji ve gelisen üretim sistemleri ile birlikte prefabrik yapi sistemlerin önemi ve global pazarda bilinirligi hizla artiyor.

Dorçe Prefabrik, yüksek üretim kapasitesi, hizli tedarik süreçleri ve en zorlu bölgelere lojistik ve montaj hizmetleri ile ihtiyaca yönelik üretimler gerçeklestiriyor. Dorçe Prefabrik, savunma sanayii ihtiyaçlari dogrultusunda özel olarak ‘anahtar teslim’ helikopterle tasinabilir askeri kamplar, barinma ve yasam alanlari gelistirdi.

Bu tip özel projeler için Ar-Ge faaliyetlerine ciddi bütçe ayiran Dorçe Prefabrik, ayni zamanda konusunda son derece uzman ve tecrübeli bir departmana sahip.

Ar-Ge ekibi, sirket bünyesinde çalisan 70'den fazla mimar, mühendis, teknisyen ve teknik çizim uzmanindan olusan özel birimler ile birlikte arastirma ve gelistirme ve tasarim merkezlerini olusturuyor.

Konusunda uzman departmanlar, tasarim çalismalarini Autodesk Revit, Tekla Structures, Sap 2000 ve ETAP gibi pek çok yazilim kullanarak gelistiriyor.


- Elle kolayca montaj yapilabilir sekilde üretildi


Açiklamada verilen bilgilere göre, "Helikopter ile Tasinabilen Konteyner" (HTK) önemli bir Ar-Ge süreci sonucunda ortaya çikti. Toplamda 3 paket olarak üretilen HTK, herhangi bir el aleti veya ekipman yardimi olmadan, her türlü ortamda, elle kolayca montaj yapilabilir sekilde üretildi.

Ürünün montajini, 2 kisi rahatlikla 2 saat gibi kisa bir süre içerisinde tamamlayabiliyor.

Bu ürünler, hava, kara ve deniz platformlarinda kolaylikla nakliye edilecek sekilde tasarlanirken, her bir ünite 3 paketten olusuyor ve her bir paket 300 kg civarinda.

Her paket bir helikopter ya da pikap ile tasinabilecek boyutlarda da tasarlanabiliyor. Bu nedenle savunma sanayisi baz alinarak gelistirilen bu üniteler, ayrica petrol, gaz ve maden arama kamplari, kirsal bölgelerde acil saglik, barinma ve gida hizmetlerinin verilmesi amaciyla, deprem, tsunami, sel gibi dogal afetler sonrasinda acil yerlesim üniteleri olarak dünyanin her yerine tasinabiliyor.


- Emniyet ve ikaz sistemleri ile donatiliyor


Ürün kullanimini ve çesitliligini saglamak amaci ile ciddi Ar-Ge ve tasarim faaliyeti gerçeklestirilmis olup, bu üniteler, konaklama üniteleri, açilir-kapanir masali ve sandalyeli 8 kisinin rahatlikla konaklayabildigi üniteler olarak, tam teseküllü klinik, WC-dus (8 kisilik), bakim ve rehabilitasyon merkezleri, ofis ve mutfak olarak kullaniliyor.

Bunlara ek olarak, bazi zorlu cografi kosullarda askeri operasyonlarda kullanilan üniteler için özel baca ve soba sistemleri gelistirildi. El ile montajin kolaylikla tamamlanmasi için her bir bahsi geçen ünitenin adim adim Ingilizce ve gerekli dillerde olacak sekilde kullanma kIlavuzu da beraberinde veriliyor.

Helikopterle tasinabilen ve herhangi bir el aleti veya ekipman yardimi olmadan, her ortamda, elle kolayca monte edilebilir üniteler, Dorçe’nin kendi bünyesindeki mühendislik birimleri sayesinde talep dogrultusunda kursun geçirmez, patlamaya dayanikli olacak sekilde tasarlanarak alarm, isitma-sogutma sistemleri, CCTV sistemleri, emniyet ve ikaz sistemleri ile donatilarak Afrika, Orta Dogu, Güney Amerika, Asya ve Avrupa’ya hizlica sevk ediliyor.



Yurt Dünya 7.08.2020 17:55:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil park halindeki 2 araca çarptı, sürücü kaza yerini terk etti

2

Antalya'da otluk alanda çıkan yangında arı kovanları zarar gördü

3

Isparta'da tarla fareleri çiftçinin ekili tarım arazisine zarar verdi

4

Kahramanmaraş'ta dış cephe asansöründen düşen inşaat işçisi ağır yaralandı

5

Antalya'da kazanın yaşandığı teleferik tesisi girişlere kapatıldı

6

Hatay Büyükşehir Belediyesinde yeni dönemin ilk meclisi toplandı

7

Osmaniye'de 10 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'deki Enver-ül Hamit Camisi'nde onarım ve restorasyon sürüyor

9

Mersin'de depoda çıkan yangın söndürüldü

10

Adana'da darbedilen kişi yaralandı