DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2020 YILI 1. MECLİS BİRLEŞİMİNİN 1 OTURUMUNU YAPTI

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2020 YILI 1. MECLİS BİRLEŞİMİNİN 1 OTURUMUNU YAPTI

 

             Dörtyol Belediye Meclisi 2020 yılının birinci meclis birleşiminin ilk oturumunu 02 Ocak 2020 Perşembe günü Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında yaptı.

            Açılış ve yoklamanın ardından Tuğba Eker Ölmez, Yasin Taşar ve Mevlüt Türkan'ın izinli sayıldığı meclis birleşimi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

            Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin yaptığı açılış konuşmasının ardından  Başkanlık Makamı ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçti. Hesap İşleri Müdürlüğünün Evlenme cüzdanı fiyatının düzenlenmesi ile ilgili talebi meclis üyelerinin oy birliğiyle gündeme alınarak, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. MHP Meclis Üyesi Hüseyin Sarıkaya'nın Merhum Öğretmen Bedirhan Yıldırım'ın adının bir caddeye verilmesi talebi de meclis üyelerinin oy birliğiyle gündeme alınarak İmar Komisyonuna havale edildi. İyi Parti Meclis Üyesi İlyas Uygur'un personel ve doğrudan temin ile ilgili yazılı soru önergesi de cevaplanmak üzere yazı işleri müdürlüğüne gönderildi.

            Meclis gündeminin 4. Maddesinde Çaylı Mahallesi 2085 numaralı parsele yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi ile ilgili Komisyon Raporunun görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından maddenin tekrar düzenlenmek üzere İmar komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

            Meclis gündeminin 5. maddesinde gizli oy açık tasnifle Denetim Komisyon Üyeliği Seçimini yaptı. yapılan oylamada 29 oyla MHP Gurubu adına Ahmet Alper Soylu, Hasan Özel ve Cengiz Can, İyi Parti Gurubu adına da Fatih Gülen ve Mevlüt Türkan Denetleme komisyon üyeliklerine seçilmiş oldu.

            Meclis toplantı ve tatil ayının belirlenmesinin görüşüldüğü 6. maddede meclisin geçen yıllarda olduğu gibi Ağustos ayında tatil yapması, her ayın ilk mesai günü de düzenli olarak toplanması oy birliğiyle karar bağlandı.

            7. meclis maddesinde 2020 Yılı Meclis ve Komisyon Üyeleri Huzur Hakkı ücretleri, Belediye Başkanının bir günlük maaşının üçte biri olarak oy birliğiyle kabul edildi.

            2020 Yılı İçin Zabıta Müdürlüğünde çalışan personelin Fazla Çalışma Ücretlerinin belirlenmesinin görüşülmesi, 2020 Yılında çalıştırılması düşünülen Tam Zamanlı ve Kısmi Zamanlı Sözleşmeli Personel Pozisyonları ve Ücretlerinin belirlenmesinin görüşülmesi, Kadro İptal ve İhdasının görüşülmesi ve 2020 Yılı Gelir Tarife Cetveline ek İmar harçlarının görüşülmesini içeren 8., 9., 10. ve 11. gündem maddeleri de meclis üyelerinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

            Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Plan ve Bütçe Komisyonunun çalışmalarını tamamlaması sonrasında 2 meclis oturumunu yapmak üzere meclis birleşimini açık bıraktı.

            Haber:Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

           

 



Bölgeden 4.01.2020 12:26:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

2

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

3

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

4

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

5

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

6

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

7

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

8

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

9

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi

10

Anamur Emniyet Müdürü Umar'dan, Kaymakam Bozdemir'e ziyaret