Dövmesinden kurtulmak isteyenlere lazerli çözüm

Dövmesinden kurtulmak isteyenlere lazerli çözüm

Dövmesinden kurtulmak isteyenlere lazerli çözüm

VM Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Doç. Dr. Zennure Takcı, dövmesini sildirmek isteyenlerin pico lazer tedavisiyle daha az ağrılı ve daha konforlu şekilde sağlığına kavuşabileceğini söyledi.
Pico lazerin kullanım alanları hakkında bilgilendirmede bulunan VM Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Zennure Takcı, “Pikolazer; melazma hastalığı, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller, pıh (postinflamatuar hiperpigmentasyon) tedavisi, solar lentigo, cafe- au-lait lekeleri, ota nevus, becker nevus, nevus spilus, dövme silme, iğneli radyofrekansta (altın iğne) kullanılır” dedi.

Dövme silme işleminde en ideal mevsim kış
Dövme silme işleminde saniyenin trilyonda bir hızı artış yapabilen pikolazer kullanılarak daha az seans sayısı ile daha az ağrılı ve daha konforlu tedavi gerçekleştirilebildiğini vurgulayan Doç. Dr. Takcı, “Dövmenizin rengi, süresi profesyonel ya da amatör olması tedavi başarısını etkiler. Her mevsimde dövme silme işlemi yapılabilmektedir, ancak en ideali kış mevsimidir. İşlemden yarım saat önce lokal anestezik kremler uygulanır. 10-15 dakikada silme işlemi gerçekleşir” diye konuştu.

Daha hızlı ve etkin tedavi sağlıyor
Günümüzde pikosaniye lazerlerin, nanosaniye atım yapan Q-Switch lazerlere göre 1000 kat daha kısa sürede (saniyenin trilyonda biri) hızlı ve daha etkin atım yaparak leke tedavisi ve dövme silmede devrim gerçekleştirdiğini vurgulayan Doç. Dr. Zennure Takcı, şu bilgileri paylaştı:
“Leke ve dövme silmede lazer tarafından hedeflenen pigmentleri pico lazer sistemleri çok daha küçük parçacıklara parçalayarak normal dokularda termal hasar oluşturmaz. Sonuçta daha az seans sayısı ile daha hızlı ve etkin tedavi sonuçları alınırken, tedavi esnasında daha az ağrı hissi duyulur, tedavi sonrası oluşabilecek eritem ve kabuklanma gibi yan etki riskleri azalır.”


Güncel 16.12.2021 11:13:28 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi