DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi kapılarını açtı

DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi kapılarını açtı

DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi kapılarını açtı

BURSA - Atış Grup ve Pars Toprak Sanayi AŞ ortaklığıyla 85 bin metrekare alanda inşa edilen DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi açıldı.

Atış Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Atış, Osmangazi ilçesi İstiklal Mahallesi'ndeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, "aile ve yaşam merkezleri" diye tanımladıkları yeni bir alışveriş merkezi konseptini Bursa'ya kazandırdıklarını söyledi.

Merkezde 72 bin metrekarelik kiralanabilir alanların bulunduğunu, bunun yüzde 99'unun kiralandığını ve yüzde 68'lik bölümünün açıldığını belirten Atış, "Alışveriş merkezi ekim sonuna kadar yüzde 95 doluluğa ulaşacak. Projemizin bugün açılışını yapıyoruz. İnşallah bu alışveriş merkezi Bursa'ya çok büyük bir değer katacak." dedi.

DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi'nde birçok turistik faaliyette bulunacaklarına değinen Atış, "Avrupa'nın en büyük gösteri havuzu var, iki müzemiz var. Bunun haricinde 10 bin metrekare çocuk ve aile eğlence merkezimiz var. Burada çok amaçlı bir tiyatromuz var. Yani sadece perakende olarak değil burada kültür, sanat hepsi bir arada bir konsept oluştu." ifadesini kullandı.

Pars Toprak Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez de merkezin kurulduğu alanda eskiden 100 dönümde eski bir tuğla fabrikasının olduğunu dile getirdi.

Bursa'ya ekonomik ve kültürel değerler kazandırmak için projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Erdönmez, "Sadece ekonomik değerler değil çok değerli markalar burada görev yapıyor. Onlar Bursa'ya ekonomik olarak çok şey kazandıracak. Bir de bizim kültür sanat açısından Bursa'ya çok şey kazandıracağımız sistemler var." diye konuştu.

Erdönmez, merkez bünyesinde 3 bin 500 metrekarelik müzenin yer alacağını, tiyatro, festival, konser gibi etkinliklerin yapılabileceği bu bölümün açılışının yakında gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise son dönemde özel sektör, kamu ve devletin destekleri ve çalışmalarıyla Bursa'nın değerinin giderek arttığına dikkati çekti.

Aktaş, Bursa'nın tarih ve kültür şehri olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Bursa 5 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış şehir. Osmanlı'nın ilk başkenti ve ilk 6 padişahı bağrında barındıran şehir Bursa. Bu tarihi yönüyle beraber Bursa, Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren de özellikle Merinos fabrikasıyla tekstilde, otomotivde özellikle yeni milli gururumuz Togg ile beraber sanayi potansiyelini de modern yüzünü de bütün ülkeye, bütün dünyaya yansıtmış bir şehir. Tarihi yönüyle, gelişmiş yönü olan şehirlerin de marka projelerinin, marka çalışmalarının, marka yaşam alanlarının olması gerekir. Aslında DownTown bu manada ortaya konmuş bir irade."

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın duasıyla kurdele kesilerek açılışın yapılmasının ardından katılımcılar, bölümleri gezdi.

- 30 yeni marka ilk kez Bursa'da

Atış Grup ve Pars Toprak Sanayi AŞ'nin 85 bin metrekare alanda inşa ettiği, kiralama ve yönetim faaliyetlerini Fiba Commercial Properties'in üstlendiği DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi, cadde mağazaları, restoranları, müzeleri, sinema salonları, performans sanatları merkezi, Avrupa'nın en büyük gösteri havuzu, animasyonlu led ekranları ve şehrin en büyük aile eğlence alanı ile Bursalıları seçkin dünya markalarıyla buluşturuyor.

"Hayallerin şehri" sloganıyla hayata geçirilen DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi, 200 markasıyla misafirlerine yepyeni bir alışveriş deneyimi sunacak. DownTown Bursa, 17 bin metrekarelik yeşil alanı, geleneksel alışveriş kültürünün yanında Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetleri ve konferans salonlarıyla ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Ulusal ve uluslararası birçok markayı çatısı altında bulunduracak DownTown Bursa, aynı zamanda Bursa'da ilk kez yer alacak onlarca markaya ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin en üretken multiplex performans merkezi olan ve 6 yıldır İstanbul ile yurt içi ve yurt dışı turnelerde kültür ve sanatseverlerle buluşmaya devam eden DasDas, Ekim 2023'ten itibaren Bursa DownTown'da misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Kendi prodüksiyonu olan tiyatrolardan, konserlere, çocuk oyunlarından, atölyelere, oyunculuk akademisinden, festivallere ve sergilere kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak DasDas, bünyesindeki X Media Art Museum, Smash Restoran ve ilk kez DownTown'da açılan DasDas Sinema ile Bursa'da, sahne sanatlarıyla mutfak sanatlarını, ağız tadıyla eğlenceyi buluşturacak.

Yaşam ve Eğlence Merkezi, Meditown Sağlık Merkezi ve sosyal yaşam alanlarının yanı sıra 1008 adet farklı tipte konut ve rezidansın yer aldığı DownTown Bursa ile ayrıca 200 odalı, 5 yıldızlı şehrin ilk lüks konseptli oteli Intercontinental Bursa'yı da bünyesinde bulunduruyor.



Ekonomi 27.10.2023 18:16:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı