Dr. Gökhan Atakan: ”Deprem dayanıklılık testinin önemini acı ile tecrübe ettik”

Dr. Gökhan Atakan: ”Deprem dayanıklılık testinin önemini acı ile tecrübe ettik”

Dr. Gökhan Atakan: ”Deprem dayanıklılık testinin önemini acı ile tecrübe ettik”

Depremin vurduğu illerden Adana’nın önde gelen Diş Hekimlerinden Dr. Gökhan Atakan Deprem Dayanıklılık Testinin önemini acıyla tecrübe ettiklerini söyledi.
Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin etkilediği illerden Adana’da hizmet veren Uzm. Diş Hekimi Gökhan Atakan, Deprem Güvenlik Raporu’nun önemine dikkat çekti. 2013 yılında bitirdiği doktora eğitimi sonrası özel bir hastanede görev yapan, 2015 yılından bu yana kendi kliniğinde Mikroskop Destekli klinik çalışmalarını sürdüren Atakan, 6 Kasım 2022’de Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliğin ne kadar yerinde olduğuna acı bir tecrübeyle şahit olduklarını söyledi.
“Deprem maddesine başta karşı çıkıldı”
Ağız ve Diş Sağlığı Yönetmeliği’ne Deprem Dayanıklılık Testi maddesinin eklendiğini belirten Dr. Gökhan Atakan, “6 Kasım 2022’de, yani bölgemizdeki yıkıcı depremden 4 ay kadar önce yönetmeliğimize yeni açılacak Muayenehane, Poliklinik ve Hastane Ruhsatnamesi alabilmemiz için Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş şirketler tarafından ’Deprem Güvenlik Raporu istenilecektir’ maddesi eklendi. Olayın acı tarafı, başta bu testin mevcut binalara yapılabilmesinin zorluğu sebebiyle bu maddeye karşı çıkıldı. Ben ve birkaç meslektaşım maddeyi savunarak uygulama metodları ve nedenleri hakkında birçok meslektaşımızı bilgilendirmek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.
Uygulamanın detaylarını da paylaşan Dr. Gökhan Atakan, depremde Adana’da yıkılan bir binayı örnek göstererek, meslektaşlarına çağrıda bulundu. Atakan, “Adana’da alt katında klinik bulunan bir bina kolon kesilmesi sebebiyle ne yazık ki yıkıldı ve insanlar hayatlarını kaybetti. Meslektaşlarımı bu konuda duyarlı olmaya, bu testi yaptırmayan diğer klinikleri de acilen Deprem Güvenlik Raporu için harekete geçmeye davet ediyorum” diye konuştu.


Güncel 15.02.2023 12:02:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

3

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

4

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

6

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

7

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

8

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

9

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

10

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı