DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Yılmaz mesajında şunları söyledi:

"15 Temmuz; ordu içerisinde örgütlenmiş olan FETÖ/PDY Terör Örgütünün, anayasal düzenimizi yıkarak, temel hak ve hürriyetlerimizi ortadan kaldırmak amacıyla düzenledikleri hain ve alçak darbe girişimidir.

Asil milletimiz; ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne bağlılığına sahip çıkarak, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış, “Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır” diyerek meydanları doldurup, şanlı zaferin kahramanlık destanına imza atmıştır.

15 Temmuz gecesi, aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vermiş, yediden yetmişe, yurdun dört bir yanında tek yürek olup, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Böylelikle büyük Türkiye’nin, büyük Türk milletinin varlığını göstermiştir.

Bedenlerini toplara, tüfeklere, tanklara siper eden milletimiz aynı Sakarya Meydan Muharebesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusuna seslendiği gibi “Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” kararlılık ve inancıyla, bu hain girişimi bertaraf etmiştir.

Ayağında çarığı, heybesinde azığı olmayan Kuva-i Milliye ruhunun azmini alan yüce milletimiz milli birlik ve beraberliğini bütün dünyaya bir kez daha gösterdiği tarihi bir güne, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir direnişe imza atmıştır.

Unutmayalım ki atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve ay yıldızlı şanlı bayrağımızı korumanın yolu milletçe kenetlenmekten geçer. Bundan sonra bize düşen görev birbirimizi daha çok severek kenetlenmek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesine taşımaktır.      

       Bu vesile ile şanlı geçmişinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da kutlu bir destan yazan milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken; 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek şehadet şerbetini tadan aziz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan başta yiğit Osmaniyeli hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."

 

 

 



Osmaniye 14.07.2020 18:25:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği