DSİ Kadirli'ye kesintisiz içme suyu temin etmek için çalışıyor

DSİ Kadirli

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Baraj Göl Alanında Kalacak Olan İçmesuyu Hattı Üst Kotlara Taşınıyor

Mevcut durumda kullanılan içmesuyu hattının, inşa çalışmaları devam eden Savrun Barajı’nın gölalanı içerisinde kalacak olması sebebiyle, Savrun Barajı Kadirli İçmesuyu Rölekasyonu Yapım İşinin hayata geçirildiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “İş kapsamında hayata geçirilecek imalatlar neticesinde; içmesuyu hattının Barajın maksimum su kotu üzerine çıkartılarak Kadirli Belediyesi'ne, yıllık 12,6 hektometreküp içmesuyu iletileceğini” ifade etti.

 

 

Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini söyleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “Rölekasyon hattı yapımı kapsamında; 11 000 m uzunluğunda 700 mm'lik çelik boru döşenmesi, yaklaşık 11 000 m servis yolu yapılması, menfez yapılarının ve dere geçişlerinin inşa edilmesini planlanmaktayız. 2022 yılı içinde tüm boruların üretimi yapılarak çalışma sahamıza teslim edildi.” Dedi.

Projede gelinen son aşama hakkında da açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “Bugüne kadar 11 000 metrelik güzergahın 10 000 metrelik kısmında platform oluştu. 7000 m uzunluğundaki kısmında ise 700 mm çapında çelik boru döşenmiştir. Ayrıca 7 adet menfezin tamamı yapılmış olup 28 adet vantuz imalatının 10 adedi de tamamlanmıştır.” Dedi.

 

 

Hedef 2023 Yılı Sonu

Fiziki gerçekleşmenin %60 seviyelerinde olduğu vurgulayan DSİ Genel Müdürü; “Çalışmalar devam etmekte olup işin 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.” Dedi.



Osmaniye 25.08.2023 14:26:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü