Dsi Osmaniyeyi Taşkınlardan Koruyor

Dsi Osmaniyeyi Taşkınlardan Koruyor

DSİ OSMANİYE’Yİ TAŞKINLARDAN KORUYOR

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkarak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışıyor.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruyoruz

Tüm dünyada olduğu gibi, Ülkemizde de küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği sonucunda yağış rejiminde yaşanan düzensizliklerin, can ve mal kaybına sebebiyet veren afetlere neden olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Vatandaşlarımızı derinden etkileyen bu üzücü hadiselerin önüne geçilebilmesi maksadıyla yurdumuzun dört bir yanında çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünüvurguladı.

 

DSİ olarak can ve mal kayıplarını minimum seviyeye indirmek için mücadele edildiğini aktaran Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Osmaniye Hasanbeyli’deçalışmalarını tamamlamış olduğumuz ‘Almanpınarı, Mescit ve Küçükdere Dereleri 1. Kısım Islahı İşi’ ile yaklaşık beş bin vatandaşımızın yaşadığı bu güzel ilçemizi olası taşkın zararlarına karşı güvence altına aldık.” dedi.

 

Projenin ayrıntılarına da değinen DSİ Genel Müdürü; “Çalışmalar kapsamında; Mescit Deresi’nde 4 adet menfez, 35 adet betonarme şut ve 1215 metre ana kolda, 60 metre yan kolda olmak üzere toplam 1275 metre kargir duvarlı kanal yapılmıştır. Ayrıca boğulmaların önüne geçmek maksadıyla yaptığımız korkuluk çalışmaları da tamamlanmıştır.” dedi.

 

DSİ Genel Müdüründen “Yatırımlar Devam Edecek” Mesajı

DSİ yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “Hasanbeyli’de ikamet eden kıymetli vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Osmaniye’de de tüm DSİ yatırımlarımız birer birer hayata geçirilmeye devam edecek.” ifadelerini kullandı.



Osmaniye 12.09.2023 10:11:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniyeyi Taşkınlardan Koruyor

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor