Düden Şelalesi'nde su seviyesi anlık takip edilecek

Düden Şelalesi

Düden Şelalesi'nde su seviyesi anlık takip edilecek

ANTALYA (AA) - Antalya Büyüksehir Belediyesince, Düden Selalesi'nde su seviyesinin anlik ölçümüne ve dijital ortamda takibine olanak saglayan sistemin kurulumu tamamlandi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamada, Avrupa Birligi Horizon 2020 programi dahilinde Antalya Büyüksehir Belediyesinin de katilimcisi oldugu CUTLER Projesi kapsaminda Düden Selalesi Rekreasyon Alani'nin niteligini ve etkin kullanimini artirmak amaciyla su seviyesi ölçümlerine baslandigi belirtildi.

Kurulumu tamamlanan sensörlerle su seviyesinin anlik ölçümü ve dijital ortamda takibinin yapilabildigi aktarilan açiklamada, Avrupa Komisyonu tarafindan Akilli Sehirler ve Toplumlar Programi kapsaminda yürütülen CUTLER Projesi'nin odak noktasi olarak Düden Çayi ve Selalesi'nin belirlendigi hatirlatildi.

Açiklamada, "Yürütülen proje kapsaminda Antalya'nin dünyaca ünlü doga harikasi Düden Selalesi'ne gelen ziyaretçilerin memnuniyetinin saglanmasi amaciyla su seviyesi ölçümüne öncelik verildi. Bu kapsamda Düden suyu seviyesinin tespitinin yapilmasi amaciyla su seviyesini anlik ölçebilen ve online takibinin yapilabilecegi sensörler alindi, Düden Kanali üzerinde kurulumu tamamlandi. Projede bilimsel yöntemler ve inovasyon teknikleri kullanilacak, yapilan ölçümlerden de yararlanilacak." ifadelerine yer verildi.

- Düden Selalesi

Antalya'nin Kepez ve Muratpasa ilçe sinirlarinda yer alan Düden Selalesi ve Çayi, agustos ayinda Çevre ve Sehircilik Bakanliginca "dogal sit-nitelikli dogal koruma alani" olarak tescil edilmis, eylülde ise Cumhurbaskanligi kararinca "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmisti.

Dogal havuzlari, endemik bitki örtüsü ve ziyaretçilerine her mevsim farkli bir görsel sölen sunan selale, her yil yerli ve yabanci binlerce ziyaretçiyi agirliyor.



Yurt Dünya 25.11.2020 17:21:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da av tüfeğiyle vurulan kişi hayatını kaybetti

2

Adana'da aranan 57 şüpheli yakalandı

3

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da denize giren kişi boğuldu

5

Mersin'de otobüse çarpan minibüsteki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

6

Mersin'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çocuklarla kutlandı

7

Isparta merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 13 zanlı tutuklandı

8

Pazarcık'ta içme suyu ishale hattı yenileniyor

9

Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

10

Adana'da polisler çocuklara trafik kurallarını anlattı