İlginizi Çekebilir


Dulkadiroğlu’nda tarihi konaklar turizme kazandırıldı

Dulkadiroğlu’nda tarihi konaklar turizme kazandırıldı

Dulkadiroğlu’nda tarihi konaklar turizme kazandırıldı

Restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay," Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan konaklarımızı bir bir restore ederek turizme kazandırdık" dedi.
Dulkadiroğlu Belediyesi’nin, ortaya koyduğu restorasyon çalışmalarıyla ilçenin tarihini gün yüzüne çıkarttığı belirtildi.
Tarihi Bahtiyar Yokuşu projesi, Dulkadiroğlu Konağı Restorasyonu, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi Konağı, Mutfak Müzesi Konağı ve Tarihi Maraş Araştırmalar Konağı gibi projeleri tamamlayarak hizmete sunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu çalışmaların Divanlı ve Kurtuluş mahallelerinde devam ettiğini kaydetti.
Tarihi konak restorasyonu çalışmalarıyla şehrin turizm alt yapısının oluştuğunu ifade eden Okay, “İlçemizin turizm anlamında gelişmesi ve kendisine düşen payı alması adına göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışma yaptık. Bu çalışmaların başında da tarihi sokak sağlıklaştırma projeleri gelmektedir. Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan konaklarımızı bir bir restore ederek turizme kazandırdık. Bu konaklarımızın içerisini de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek şekilde donattık. Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Konağı bunların başında gelmektedir. Ayrıca Bahtiyar Yokuşu projemizin üçüncü etap çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Birinci ve ikinci etabını tamamladığımız bu projemizde üçüncü etap çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu alanda toplamda 50 adet restorasyon ve cephe yenileme projesi gerçekleştirdik” dedi.


Güncel 17.01.2023 14:22:39 0

İlginizi Çekebilir

1

TOBB Şikago Ticaret Merkezi Bilgilendirme Toplantısı Adana'da düzenlendi

2

Sağlık-Sen Osmaniye Şubesinden laborantlara ziyaret

3

Rabia'nın hedefi bilek güreşinde dünya şampiyonu olmak

4

Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden tiyatro gösterisi

5

Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali'nde Yörük ateşi yakıldı, Yörük çadırları ziyarete açıldı

6

Arsuz'da çocuklar için etkinlik düzenlendi

7

Hatay'da çamurda mahsur kalan kişiyi itfaiye ekibi kurtardı

8

Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Büke'den Yeşilay Hatay Şubesine ziyaret

9

Isparta'da asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

10

Hatay'da beline inşaat demiri saplanan kız çocuğu yaralandı