Dumanlı Yaylası hazan renklerine büründü

Dumanlı Yaylası hazan renklerine büründü

Dumanlı Yaylası hazan renklerine büründü

OSMANIYE (AA) - MUZAFFER ÇAGLIYANER - Amanos Daglari'nin Osmaniye sinirlari içinde kalan kisminda yer alan Dumanli Yaylasi, sonbaharin gelmesiyle hazan renklerine büründü.

Düziçi ilçesinin yüksek kesimlerindeki Dumanli Yaylasi, sonbaharda doga gezginleri ve fotografçilara görsel sölen sunuyor.

Sararip yere dökülen yapraklar, kahverengi renkleri ön plana çikan agaçlar ve sonbaharin tüm diger renklerini yansitan bitki örtüsü Dumanli Yaylasi'ni ziyarete gelenlere doganin tadini çikarma imkani sunuyor.

Kasim ayinin gelmesiyle gruplar halinde bölgeye gelen dogaseverler, amatör fotografçilar ve spor kulüpleri, sonbahar renklerini fotografliyor.

Gaziantep'ten 60 kisilik bir grupla Dumanli Yaylasi'na gelen Gazi Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübü yöneticilerinden Murat Gökçek, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kulüp olarak Dumanli Yaylasi'na sik sik geldiklerini söyledi.

Dumanli Yaylasi'nin dogasina hayran olduklarini dile getiren Gökçek, "Buranin Karadeniz'i aratmayan bir dogasi ve güzelligi var. Bu nedenle her yil bu bölgeye gelip en az 12 hafta kamp yapiyoruz. Burasi dogaseverlerin bir bulusma noktasi gibi. Her yil ayni dönemlerde buraya gelip bu essiz doganin tadini çikariyoruz." diye konustu.

Gaziantep'ten gelen Gökçe Aras, Dumanli'nin dogasina hayran oldugunu ve bu güzelligi yasamak için her yil mutlaka gelerek bölgede kamp yaptigini dile getirdi.

Yaylayi gezmeye Osmaniye'den gelen Ayse Uludag da her yil kasim ayinda grup halinde Dumanli Yaylasi'na geldiklerini belirterek "Burasi bizim bulusma noktamiz gibi oldu. Her yil ayni dönemde hem Osmaniye hem de disaridan gelen binlerce insanla bu güzelligi beraber yasiyoruz ve paylasiyoruz. Sararan yapraklarin güzelligi, temiz hava ve essiz dogasi bizi her yil buraya çekmeye yetiyor." ifadelerini kullandi.




Yurt Dünya 11.11.2020 11:32:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

2

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

4

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği

5

Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor

6

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

7

İskenderun Körfezi'nde ürün tankeri gemisi kalkış esnasında karaya oturdu

8

Hatay'da aydınlatma direğine çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

9

Belen Kaymakamı Yılmaz, muhtarlarla buluştu

10

Mersin'de kaybolan 79 yaşındaki kişi aranıyor