Dünya annelerinin kurduğu dernek iç savaş mağduru çocuklara şefkat eli uzatıyor

Dünya annelerinin kurduğu dernek iç savaş mağduru çocuklara şefkat eli uzatıyor

Dünya annelerinin kurduğu dernek iç savaş mağduru çocuklara şefkat eli uzatıyor

HATAY (AA) - CEM GENCO - Türkiye, Isviçre ve Bosna Hersek'ten 4 anne tarafindan kurulan For Children Smile Uluslararasi Çocuk Dernegi, iç savasta uzuvlarini kaybeden, öksüz ve yetim kalanlar ile engelliler öncelikli olmak üzere 100 bin Suriyeli çocuga sefkat eli uzatti.

Tüm gönüllü ve dernek çalisanlarinin annelerden olustugu Isviçre merkezli dernek, savas magduru çocuklarin yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek için bu yil içinde Hatay ve Suriye'de gida, oyuncak, egitim seti, kirtasiye, kiyafet yardimi yaparak 100 bin çocugun yüzünü güldürdü.

Iç savas magduru çocuklarin egitimini de önemseyen dernek bu yil içinde Suriye'nin Idlib kirsalindaki Atme kampinda 615 yetim çocugun yararlanacagi okul yaptirdi.

Ekip, Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi'nin Reyhanli ilçesinde bulunan fizik tedavi merkezini ziyaret ederek buradaki çocuklarla yakindan ilgilendi.

Suriyeli savas magduru uzunlarini kaybetmis çocuklara oyuncak, çikolata ve nakdi yardimda bulunan yardim görevlileri, çocuklarla bir süre sohbet etti.

-''100 bin çocugun yüzünün gülümsemesine vesile olmak çok güzel''

Dernegin baskani Emine Tas, AA muhabirine, bu yil içinde 100 bin çocugun yüzünün gülümsemesine vesile olduklarini söyledi.

Kendileri için çocuk demenin dünya demek olduguna dikkati çeken Tas, derneklerinin bu duyguyu çok önemsedigini, tüm çocuklarin sicak bir tas yemege, sicak bir yuvaya ve ayni egitim imkanina sahip olmasi gerektigini belirtti.

Bunlarin çocuklar için lüks degil genel bir ihtiyaç oldugunu hatirlatan Tas, su degerlendirmede bulundu:

''Egitimle dünya degisir sloganiyla yola çiktik, ben de bir anne olarak bütün çocuklarin ayni egitime sahip olmalarini istiyorum. Suriye'de 615 yetim çocugumuzun istifade edecegi okul yaptirdik ve egitim destegi veriyoruz. Bu yil içinde gida, oyuncak, egitim seti, kirtasiye, nakdi, kiyafet yardimi gibi yardimlarla 100 bin çocugumuza ulastik. Tüm projelerimizi severek gönülden yapiyoruz. Savas magduru çocuklarimizla ayni dili konusamasak bile, biz beden diliyle çok güzel duygular paylasiyoruz. Dernegimiz çok kültürlü bir dernektir. Dernegimizde Türkiye, Isviçre, Bosna Hersek'ten birçok arkadasimiz var ortak yanimiz hepimiz anneyiz.''

-''Tüm çocuklari kendi çocuklarimiz gibi görüyoruz''

Savas magduru çocuklarin her zaman yaninda olduklarini aktaran Tas, ''Bizler empati kurarak yardim çalismalarimiza devam ediyoruz. Tüm çocuklari kendi çocuklarimiz gibi görüyoruz, savas magduru çocuklarimizla ayni dili konusamasak bile biz beden diliyle çok güzel duygular paylasiyoruz. 2012 yilindan çesitli gönüllü hareketiyle çalismalarimizi sürdürdük. Bu yil annelerin bir araya gelmesiyle kurdugumuz For Children Smile Uluslararasi Çocuk Dernegimiz ile savas magduru çocuklarin yaninda yer almaya devam edecegiz.'' diye konustu.

-''Dünya'daki tüm çocuklar ayni haklara sahip olmalilar''

Dernegin Türkiye Temsilcisi Yönetmen Tülay Gökçimen de bölgeye zaman zaman belgesel çekmek için geldigini anlatti.

Son dönemlerde insani yardim çalismalarina da agirlik verdiklerini ifade eden Gökçimen, ''Bugün Reyhanli ilçesinde bulunan fizik tedavi merkezini ziyaret ettik, buraya gelerek Suriye'deki iç savasta uzuvlarini kaybetmis çocuklarimiza çesitli hediyeler getirdik. Burada çocuklarimizi ziyarete geldik, Benim oglumun adi da Ali, bu çocuklar yasadiklari bu olaylari hak etmiyorlar.'' dedi.

Her çocugun özel ve önemli oldugunu vurgulayan Gökçimen, sunlari kaydetti:

''For Children Smile Uluslararasi Çocuk Dernegi, savas çatisma ve iskal ortamindaki dezavantajli çocuklar için bir araya gelmis annelerin kurdugu bir dernektir. Dünya üzerindeki tüm çocuklar önemlidir. Tüm çocuklar ayni haklara sahip olmalidirlar, Ali ve arkadaslari Muhammed ve digerleri de ayni haklara sahip olsunlar. Güzel oyunlar oynasinlar ve bugün ne yiyecegim diye düsünmesinler. Biz o yüzden dernek olarak dezavantajli savas magduru çocuklari kendimize hedef seçtik ve o yüzden ziyaretler ve çesitli projeler gerçeklestiriyoruz." ifadesini kullandi.

-''Ben de anneyim benim çocugum gibi tüm çocuklar mutlu olmalidir''

Dernegin Genel Sekreteri Hasret Tas, bir anne olarak tüm çocuklarin esit haklari barindirdigini düsündükleri için gönüllü hareketi baslattiklarini aktardi.

Tüm dünya çocuklarinin ayni haktan yararlanmasi gerektigini ve bunun için kendilerine büyük görev düstügünü animsatan Tas, ''Egitim, saglik ve yemek basta olmak üzere dünya üzerindeki her çocuk bundan mahrum kalmamalidir. Tüm çocuklar mutlu olmalidir. Biz dernek olarak Reyhanli ilçesine geldik ve herkes buraya gelip çocuklarin durumlarini yerinde görmeliler. Tüm dünyayi degistiremeyiz ama bir çocugun hayatini degistirebiliriz." dedi.









Yurt Dünya 25.09.2020 11:13:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da av tüfeğiyle vurulan kişi hayatını kaybetti

2

Adana'da aranan 57 şüpheli yakalandı

3

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da denize giren kişi boğuldu

5

Mersin'de otobüse çarpan minibüsteki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

6

Mersin'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çocuklarla kutlandı

7

Isparta merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 13 zanlı tutuklandı

8

Pazarcık'ta içme suyu ishale hattı yenileniyor

9

Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

10

Adana'da polisler çocuklara trafik kurallarını anlattı