Dünyaca ünlü Bangladeş mangosu Ankara’da

Dünyaca ünlü Bangladeş mangosu Ankara’da

Dünyaca ünlü Bangladeş mangosu Ankara’da

Dünyaca ünlü Bangladeş mangosu, Ankara’da düzenlenen ‘Mango Haftası’ etkinliğiyle ziyaretçilere tanıtılacak.
Tropikal meyvelerden ve dünyada en çok tüketilen meyvelerden biri olan Bangladeş mangosu Ankara’da düzenlenen Mango Haftası ile ziyaretçilerine sunuluyor.
Etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, mangonun ‘meyvelerin kralı’ olarak adlandırıldığını ve modern bahçecilik yöntemleri sayesinde Bangladeş’te çok iyi geliştiğini söyledi.
Bangladeş’in her yerinde yaygın bir şekilde yetiştiğini ve sayısız çeşidi olduğunun altını çizen Mannan, mangonun sağlıklı kilo kontrolünde büyük bir potansiyel sergilediğini ve yağ hücrelerini baskılayabildiğini kaydetti.
Mannan, geçen yıl ihracatta rekor kırıldığını ve 980 ton mangonun yurtdışına gönderildiğinin altını çizdi.
Ayrıca Büyükelçi Mannan, Ankara’da 3 gün boyunca devam edecek olan Mango Haftası etkinliğinin Türkiye ve Bangladeş vatandaşları arasında dostluğun pekiştirilmesine fayda sağlayacağını söyledi.


Güncel 1.07.2022 16:56:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

3

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

4

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

5

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

6

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

7

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

8

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

9

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

10

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi