Dünyaca ünlü kumaş üreticileri Türk markaları ile İstanbul'da buluştu

Dünyaca ünlü kumaş üreticileri Türk markaları ile İstanbul

Dünyaca ünlü kumaş üreticileri Türk markaları ile İstanbul'da buluştu

ISTANBUL (AA) - Italya'nin dünyaca ünlü kumas üreticileri, pandemi nedeniyle yurt disindaki organizasyonlara katilamayan Türk hazir giyim sektörü ile Istanbul'da bir araya geldi.

JMK Tekstil tarafindan düzenlenen ve salgin nedeniyle yurt disinda yapilamayan etkinlikleri Türkiye'ye tasiyan "Fabricdays Man-Woman Autumun-Winter-Tasarim Kumasla Baslar" isimli etkinlik, Elite World Basin Ekspress'te basladi.

Etkinligin açilisinda konusan JMK Tekstil Yönetim Kurulu Baskani Vejni Büyük, küresel salgin nedeniyle dünyada hazir giyim alaninda düzenlenen ve Türk hazir giyim sektörünün koleksiyonlarini hazirlamada esinlendigi çok önemli organizasyonlarin gerçeklestirilemedigini anlatti.

Bu nedenle agustosta harekete geçtiklerini ve dünyaca ünlü Italyan üreticilerle görüstüklerini dile getiren Büyük, Pontetorto, Fortex, Balli, Supermoda ve Nuovo gibi dünya moda devlerinin tedarikçisi olan 20'den fazla markayi Istanbul'a getirdiklerini söyledi.

Büyük, "Italya'da düzenlenen önemli organizasyonlara katilamayan Türk hazir giyim sektörünün önde gelen oyuncularinin yeni kreasyonlarini belirlemesi ve modayi yakalamasi için düzenledigimiz organizasyon, sektörün kumas tedariginde önemli rol oynayacak." dedi.

Organize perakende sektörünün yurt disinda ciddi magaza sayisina sahip oldugunu anlatan Büyük, "Bu etkinlik sayesinde küresel rakipleriyle ayni kreasyonlara sahip olabilecek ve modada onlardan geri kalmayacaklar. Bu da Türk hazir giyim sektörünün ihracatina olumlu yansiyacak." ifadelerini kullandi.

Büyük, Türk hazir giyim sektörünün 2019 sonu itibariyla dünya ticaretinden yüzde 3,3 pay aldigina dikkati çekerek, "Avrupa'ya ihracatta ilk üçteyiz. Sektörde 58 bin sirket 1,1 milyon kisiyi istihdam ediyor. Dolayisiyla bu potansiyel pandemide bile göz ardi edilemez." diye konustu.

Vejni Büyük, etkinligin 15 Ekim'de sona erecegini sözlerine ekledi.

- "Italyanlar Türkiye'deki gelisimi, ihracat artisini görüyorlar"

Kigili Üst Yöneticisi (CEO) Hilal Suerdem, böyle bir aktivitenin hem Türkiye hem de sektör için çok önemli oldugunu belirterek, Italyanlarla ticarette sicak iliskilerinin sürdürülmesinin önem arz ettigini söyledi.

Burada saglanacak sinerjiyle güzel islerin çikacagini dile getiren Suerdem, "Avrupa'nin Türkiye'den vazgeçmesi mümkün degil. Çok ciddi tüketim potansiyelimiz var, üretimimiz var. Beraber yürüyecegiz. Artik Italyanlar Türkiye'ye kadar gelip bizlere ürünlerini sunuyorlar. Bizdeki gelisimi, ihracatimizdaki artisi, ticaretimizdeki yükselisi görüyorlar." diye konustu.

Dufy Yönetim Kurulu Baskani Gültekin Güney ise dünyanin çok zor bir dönemden geçtigini belirterek, "Böyle bir süreçte bu organizasyonun yapilmasi çok önemli. Pandemi süreci dünyayi kasip kavursa da hayat devam ediyor. Ülkemiz bu tip organizasyonlarla küresel sektörden kopmuyor, üretimini artiriyor." dedi.

Çift Geyik Karaca Genel Müdürü Cihat Özbekli, özellikle hazir giyim sektörünün dünya ile iliskisinin kesildigi böyle bir dönemde küresel anlamda önde gelen kumas üreticilerinin Istanbul'da bulunmasinin çok degerli oldugunu söyledi.

Özbekli, dünyadaki kumas oyuncularinin Istanbul'a gelmesinin ayni zamanda Türkiye'nin iç pazari ve Türk hazir giyim markalarinin ihracat gücü hakkinda fikir verdigini vurguladi.



Politika 13.10.2020 13:06:27 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı