Dünyadaki Mars kar altında

Dünyadaki Mars kar altında

Dünyadaki Mars kar altında

Sivas’ta kızıl rengi ve fiziki yapısıyla dünyadaki Mars olarak adlandırılan Eğribucak-Emirhan kayalıkları yağan karla beyaza büründü.
Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve Dünyadaki mars olarak adlandırılan Eğribucak-Emirhan kayalıkları da karla örtündü. Yaz aylarında kızıl rengiyle büyüleyen kayalıklar şimdi ise beyaz görüntüsüyle de dikkat çekiyor. Ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunan Eğribucak-Emirhan kayalıkları kartpostallık görüntüler oluşturdu. Ortaya çıkan bu kış güzelliğinin tadını çıkartanlar fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
“Kışın ayrı ayrı güzel”
Dünyadaki Mars’ın ziyaretçilerinden Derya Say, Eğribucak-Emirhan kayalıklarının kar altında daha güzel göründüğünü belirterek, “Burası dünyanın Marsı olarak biliniyor. Ben burayı yazın keşfetmiştim ve kar altında nasıl göründüğünü de merak ettim. Kış mevsiminde yağan karla birlikte ayrı ayrı güzel. Bildiğim kadarıyla Sivas Valiliği burayı turizme kazandırarak dünyaya tanıtacak” dedi.


Güncel 2.02.2023 10:50:50 0
Anahtar Kelimeler: dünyadaki mars kar altında

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da çocuklar için teravih namazı sonrası etkinlik düzenlendi

2

Amed Sportif Faaliyetler-Serikspor maçının ardından

3

Milli judoculardan Ümitler Avrupa Kupası'nda 2 madalya

4

Antalya'da evde çıkan yangın hasara neden oldu

5

Antalya'da ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü

6

Hatay'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 5 şüpheli tutuklandı

7

Hatay'da Yeşilay Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi

8

Antakya Medeniyetler Korosu Hatay'da konser verdi

9

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, Mersin'de konuştu:

10

Hatay'da 15 sikke ve tarihi obje ele geçirildi