"Dünyayı kaldıran" genç sporcu yeni rekorlara ulaşma hedefinde

"Dünyayı kaldıran" genç sporcu yeni rekorlara ulaşma hedefinde

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOGLU - Hatay'da üniversite ögrencisi Osman Kalçin, hobi amaçli basladigi halterle yapilan güç sporu powerliftingde kirdigi 3 dünya rekoruna yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Fen Bilimleri Ögretmenligi son sinif ögrencisi 21 yasindaki Osman Kalçin, powerlifting sporuna 6 yil önce internetten görüp hobi amaçli basladi.

Son 3 yildir da spor salonlarina giderek kendini gelistiren Osman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle antrenmanlarina bir süre ara verdi.

Bu süreçte evinin bir odasini antrenman salonuna dönüstüren Osman, 21 Kasim'da Rusya'da yapilan International Powerlifting Leugue (IPL) organizasyonuna katildi.

Burada, bench-press kategorisinde 56 kilogramda yarisan Osman, 102,5, 105 ve 112,5 kilogramla 3 dünya rekoru kirmayi basardi.

Osman, çalismalarini evindeki salonunda sürdürerek gelecek yil yapilacak sampiyonalarda yeni bir dünya rekoruna imza atmayi hedefliyor.


- "Hobi olarak baslamistim"


Osman Kalçin, AA muhabirine, powerlifting sporunda kisa sürede kendini gelistirdigini söyledi.

Internet araciligiyla bu sporla tanistigini anlatan Osman, "Ilk önce hobi olarak baslamistim. 2 yil kadar böyle çalistim ve güzel kaldirislar yaptim. Yaklasik 1 yil önce de Antalya'dan takim sorumlumuz Murat Tugral ile tanistim. O da bana Rusya'daki sampiyonadan bahsetti. Sonrasinda o sampiyonayi düsünerek çalistim." ifadelerini kullandi.

Hazirliklarini sürdürdügü sirada Kovid-19 salgini nedeniyle spor salonlarinin kapandigini hatirlatan Osman, söyle konustu:

"Tam formdayken salginin baslamasi beni bosluga düsürmüstü. Babama 'Dünya rekoru kirmak istiyorum' diyerek eve gerekli malzemeleri almasini istedim. O da inandi ve tam profesyonel olmasa da malzemeleri aldik. Çalismalarimi evimdeki spor odamda sürdürdüm. 21 Kasim'da Rusya'da sampiyona oldu. Rusya'da düzenlenen sampiyonada, bench-press kategorisinde 56 kilogramda yaristim. Ilk olarak 102,5 kilogram olan dünya rekorunu egale ettim. Ardindan 105 kilogram ve sonuncuda da 112,5 kilogram kaldirarak 3 dünya rekoru kirdim. Kendi kilomun 2 katindan fazlasini kaldirmis oldum. Bu sampiyonada rekor kiran ilk Türk sporcu oldum."


- "Gelecek yilin çalisma planlamasini yaptik"


Osman, Türkiye'de bu sporun henüz çok taninmadigini, ilgili federasyon olmadigi için de Rusya'daki organizasyona bireysel katildigini anlatti.

Türk bayragini göndere çektirdigi için gururlandigini ve kendine yeni hedefler koydugunu aktaran Osman Kalçin, sunlari kaydetti:

"Murat Tugral hocamla gelecek yilin çalisma planlamasini yaptik. Bu yil 3 dünya rekoruyla döndüm. Gelecek yil da 60 kilogramda en az 1 dünya rekoruyla ülkeme dönmek istiyorum. Bana güvenip Rusya'ya kadar götüren hocama ve desteklerini hep yanimda hissettigim aileme çok tesekkür ediyorum. Yeni basarilar için devlet yetkilileri ve sporseverlerden destek bekliyorum."



Bölgeden 28.11.2020 12:38:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi