Düşen askeri eğitim uçağında sağ kurtulan pilotlar hastaneye sevk edildi

Düşen askeri eğitim uçağında sağ kurtulan pilotlar hastaneye sevk edildi

Düşen askeri eğitim uçağında sağ kurtulan pilotlar hastaneye sevk edildi

İzmir’in Foça ilçesinde, askeri eğitim uçağının düşerek kaza kırıma uğramasının ardından sağ olarak kurtulan pilotlar hastaneye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre İzmir’de, 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında görev yapan KT-1T eğitim uçağı bugün saat 10.40 sularında Foça ilçesinde düştü. Orak Adası-İngiliz burnu açıklarında denize düşen uçak kaza kırıma uğradı. Öte yandan eğitim uçağının düşmesinin ardından iki pilot sağ olarak kurtuldu. Bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı” açıklamasını yaptı.
Öte yandan sağ olarak kurtulan pilotlar Yarbay Hakan Er Yılmaz ve Albay Ahmet Kendir, olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından hastanelere sevk edildi.
Düşen askeri eğitim uçağının neden düştüğü araştırılıyor.


Yurt Dünya 9.04.2021 12:41:51 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

2

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

3

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

4

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

5

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

6

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

7

Koçfinans 30 yaşında

8

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

9

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

10

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu