Düzce Belediyesi böcekle mücadele ediyor

Düzce Belediyesi böcekle mücadele ediyor

Düzce Belediyesi böcekle mücadele ediyor

Düzce Belediyesi geçtiğimiz yıllarda ağaçları etkisi altına alan Çam Kese Böceği zararlısıyla mücadeleye erkenden başladı. Ekipler hastalık vuran ağaçların dallarını bertaraf ederek yayılmasını önlüyor.
Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilkbahar aylarının gelmesiyle kentin dört bir yanında ağaçları hastalıkla kurutan Çam Kese Böceği ile mücadele çalışmalarına başladı. Bahçeşehir ve kent merkezinde zararlının belirlendiği ağaçlarda bertaraf çalışmaları yapılıyor. Ekipler özellikle parklarda bulunan ağaçları budayarak zararlıları imha ederken, yapılan bu çalışma insanlarda alerjik reaksiyonlara sebebiyet vermesini engelliyor. Ağaçlarda tahribat ve hacim kaybına neden olan Çam Kese Böceği ile mücadele etkin bir şekilde sürdürülüyor.
Ağaçların yapraklarında yumurta paketleri, larva kümeleri veya örülmüş ağlar ile karşılaşan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kimyasal ilaç kullanmadan Çam Kese Böceği zararlısı için ağaçların hastalık vuran dallarını budama makası ile keserek zararlının artmasını kontrol altına almaya çalışıyor.


Güncel 7.04.2022 10:30:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

2

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

3

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

4

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

5

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

6

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

7

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

10

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi