Düziçi Belediyesi`ne iş müracaatı

Düziçi Belediyesi`ne iş müracaatı

 Düziçi Belediyesinde çalışmak isteyen yaklaşık 150 kişi, İŞKUR?un verdiği formları doldurdu. Müracaatı 35-60 yaş grubu erkekler ile 20-55 yaş grubu bayanlar yaptı.

                    10 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 10.40 sularında Belediye toplantı salonuna gelen İŞKUR görevlileri, işe alınacak 90 işçi için detaylar verdi. Bilgide, ?Türkiye İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü ile Düziçi Belediyesi arasında düzenlenecek olan Kamusal Alt yapının yenilenmesi ve Çevre Temizliği ile Toplum Yararına program için burada bulunmaktayız.

                    Program kapsamında kamusal  alt yapı hizmetinde çalıştırılmak üzere 40 kişi, çevre temizliğinde çalıştırılmak üzere 50 kişi alınacaktır. Kamusal alt yapıda sadece erkekler görev alacak,çevre temizliğinde ise erkek ve bayanlar iş başı yapacak. 10-15 kadar bayana iş vereceğiz. Bu iş 7,5- 8 ay kadar sürecek ve 15 Haziran 2015 tarihinde sona erecek.

Bu program sonunda her hangi bir kadro yok. Bu işin adı Toplum Yararına Kamusal ve Çevre Temizliği için geçici işçi istihdamını kapsıyor. Yani başı ve sonucu belli olan bir iştir. Bu çalışmaları biliyorsunuz Belediyeler ile bu çalışmaları 3-4 senedir yapıyoruz. Yapılacak iş belli, belediye başkanı ve onun görevlendireceği amirin verdiği hizmeti yapacaksınız.

Bu programda erkeklerde 35-60 yaş ve üzeri, bayanlarda ise 20-55 yaş ve üzeri şartı var. 35 yaşın altındaki erkek kardeşlerimiz her yerde iş bulma imkanına sahipler. Özel sektör 35 yaş ve üzeri kolay kolay işçi almıyor. Biz bu nedenle 35 yaş ve üzeri olan, iş bulmakta zorlanan kardeşlerimizi düşünerek böyle bir yöntem uygulanıyor. Bu belirlediğimiz kapsam dışında kalanları sistem otomatik olarak kabul etmiyor. Benim torpilim var, araya adam sokarım işimi yaparım gibi düşünüp kendinizi kandırmayın?

                  İŞKUR tarafından verilen bilgiye rağmen yaşı 35?in altında olan bazı vatandaşlarımızın da İŞKUR?un hazırladığı formları doldurarak iş müracaatı yapması dikkat çekti.

Haber: Süleyman Güzel/Düziçi



Güncel 25.10.2016 04:55:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

2

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

3

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

5

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

6

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

7

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

8

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

9

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

10

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı