Ebeveynlerin çocuk odası seçerken önceliği "güven" ve "kalite"

Ebeveynlerin çocuk odası seçerken önceliği

Ebeveynlerin çocuk odası seçerken önceliği "güven" ve "kalite"

İSTANBUL - Mobilya şirketi Çilek, farklı ülkelerdeki ebeveynlerin çocukları için oda tercihlerini paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamada, 5 kıtada, 50'den fazla ülkede, 500'ün üzerinde satış noktasına ulaşan Çilek, dünyanın birçok ülkesindeki ebeveynlerin, çocuklarının odası için mobilya seçerken öncelikle güven ve kaliteye önem verdiğini belirtti.

Uzak Doğu'daki aileler, küçük metrekareli evlerde ikamet etmesi nedeniyle işlevsel ürünleri tercih ederken, birden fazla çocukları olanlar ise ranza kullanımına öncelik veriyor.

Soğuk iklimli ülkelerde üçlü ranza talepleri daha sık görünürken, sıcak ülkelerin çocukları için yatakların geniş olanı tercih ediliyor.

Kuzey Amerika'daki evlerin çocuk odasında sıklıkla gömme dolap bulunduğu için aileler, dolap harici ürünlerden karyola, şifonyer ve ders çalışma masalarını talep ediyor. Avrupalı çocuklar, en çok arabalı karyolayı tercih ederken, bebek odaları için çamaşırlık olarak kullanılan bol çekmeceli fonksiyonel ürünler daha çok satın alınıyor.

Arap ülkelerinde ise evlerin metrekareleri oldukça fazla olduğu için büyük ve geniş dolaplar, enli ve süslü karyolalar tercih sebebi oluyor. Aileler, beyaz kaplamalı mobilyaları çok seviyor ve çocuklarının odalarını geleneksel motiflerin yer aldığı aksesuarlarla tamamlıyor.

- En öncelikli konu güvenlik ve hijyen

Çocuk mobilyalarında en önemli konular arasında yer alan güvenlik ve hijyen, tüm dünya ülkelerindeki ailelerin en dikkat ettiği konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda 0-24 yaş arası mobilyaların imalatı için kullanılan malzemeler ve tasarımlardaki güvenlik öğeleri, aileler tarafından dikkatle inceleniyor.

Çilek, ailelerin tüm bu beklentilerini karşılarken, ürünlerini Avrupa Birliği standartlarına uygun sağlığa zararsız malzemeler kullanarak üretiyor. Almanya ve ABD, mobilyaların üretim malzemelerini çok detaylı kontrol ediyor ve belgeleri, zorunlu kılıyor.

Ürünlerdeki olmazsa olmaz yuvarlak köşelere dikkat eden aileler, Çilek'i çocuk ve çevre dostu tasarımları, dünyada kabul gören güvenli ürünleri ve uluslararası üretim standartlarına uygunluğu nedeniyle ilk sırada tercih ediyor.



Ekonomi 9.01.2024 16:49:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı