Ebrar bebeğe lazerle böbrek taşı tedavisi

Ebrar bebeğe lazerle böbrek taşı tedavisi

Ebrar bebeğe lazerle böbrek taşı tedavisi

Sık sık ateşlenen ve idrar yolu enfeksiyonu çeken bebekteki böbrek taşları, Flexbl Urs lazer yöntemiyle ameliyatsız ve ağrısız şekilde böbrek odacıklarında kırıldı.
14 aylık Ebrar bebeğin ailesi ateş ve idrar yolu enfeksiyonuyla birçok dış merkeze başvurdu. 2 kez operasyon geçirmesine rağmen böbreğindeki taş kırılamadı. Liv Hospital Gaziantep’e başvuran aileye Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Sarı tarafından detaylı bir şekilde fiziki muayene ve gerekli tetkikleri yaptıktan sonra, bebeğin sağ böbreğinde 2 cm büyüklüğünde taş olduğu tespit edildi.
Gerçekleştirilen teşhis ve değerlendirmenin ardından bebeğin sağ böbreğindeki taş Flexbl Urs ile kapalı yöntemle kırıldı. Bebek bir gün sonra taburcu edildi.
Yara izi veya risk yok
Genetik ya da fazla protein alımı gibi dengesiz beslenmeye bağlı olarak bebek ve çocuklarda taş oluşabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Sarı, "Böbreğin içindeki taşın alımı için bugüne kadar 10 cm’lik bir kesiyle açık ameliyat gerekiyordu. Ancak bu böbrek için çok riskli ve iyileşmesi çok zor bir yöntemdi. Kapalı yöntem sayesinde ne yara izi ne de enfeksiyon riski olmadan taşı lazer ışınıyla kırabiliyoruz" dedi.


Güncel 23.01.2023 11:56:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2

Osmaniye'de turp işçileri, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Anadolu'nun kahve kültürünü tanıtan müzeyi 2 yılda yaklaşık 50 bin kişi gezdi

4

Yeşilay, Hatay'da geçen yıl 8 bin 125 kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi

5

arabam.com'dan kış aylarında güvenli sürüş tavsiyeleri

6

Antalya, bisiklet sporunda da en önemli kamp merkezlerinden biri olacak

7

Cesur Kulaçlar projesinin 3. dönemi tamamlandı

8

Burdur'daki Karacaören Barajı'nda üretilen alabalık ve somon yurt dışından alıcı buluyor

9

Yale Linus Akıllı Kilit L2 Lite'ı piyasaya sürdü

10

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor