Edebiyat tutkunlarının kalbi "Yedi güzel adamın kenti"nde atacak

Edebiyat tutkunlarının kalbi

Edebiyat tutkunlarının kalbi "Yedi güzel adamın kenti"nde atacak

KAHRAMANMARAS (AA) - TUNAHAN AKGÜN - Türk edebiyatina yön veren birçok yazarin yetistigi Kahramanmaras, "1. Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri" etkinliklerinde 10 ülkeden gelecek edebiyat tutkunlarina ev sahipligi yapacak.

Büyüksehir Belediyesi, Necip Fazil Kisakürek ekolüyle bir neslin yetismesini saglayan sair ve düsünce adamlarindan olusan ve "7 Güzel Adam" olarak bilinen Sezai Karakoç, Cahit Zarifoglu, Erdem Bayazit, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif Inan ve Alaeddin Özdenören'in yollarinin kesistigi kentin edebiyattaki basarisinin gün yüzene çikarilmasi amaciyla çalismalar yürütülüyor.

UNESCO Yaratici Sehirler Agi'na edebiyat alaninda girmek için girisimlerde bulunan kent, okur ile yazar arasindaki bagin güçlendirilmesi, gençlerin hayrani olduklari edebiyatçilarla bulusturulmasi, edebiyatla ilgili tartisma konularina yanit aranilmasinin hedeflendigi farkli bir etkinlige ev sahipligi yapacak.

"Çünkü Sözümüz Var" sloganiyla 16-20 Kasim tarihleri arasinda gerçeklestirilmesi planlanan "1. Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri" kapsaminda kentte Macaristan, Venezuela, Üsküp, Ukrayna, Portekiz, Filistin, Slovakya'nin da aralarinda oldugu 10 ülkeden yaklasik 50 sair ve yazar agirlanacak.

Kentin edebiyatinin dünyaya duyurulmasi amaçlanan ve 5 gün sürecek organizasyonda, portre, siir, öykü, deneme ve ses yarismalari, siir geceleri, okur-yazar bulusmalari, panel ve konferans gibi 40'in üzerinde etkinlik yapilacak.

Organizasyon, genç yeteneklerin yetismesine de katki saglayacak.

Büyüksehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Baskani Duran Dogan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kahramanmaras'in edebiyat, kültür ve sanat sehri oldugunu söyledi.

Kenttin yazar ve sairleri misafir etmenin heyecani içerisinde bulundugunu ifade eden Dogan, organizasyon kapsaminda birçok alandan ödüllerin verilecegini belirtti.

Etkinliklerin bir hafta sürecegini dile getiren Dogan, "Sanatsever, edebiyatsever ve kültürseverlerin kalbi ve nabzi Kahramanmaras'ta atacak. Bundan önce oldugu gibi bu süreçte daha yogun bir nabiz atisi gerçeklesecek." dedi.

- "Edebiyat yolu bütün sanatseverleri Kahramanmaras'ta bulusturacak"

Dogan, Kahramanmaras ile bütünlesen 7 güzel adamin kent için çok büyük deger olduguna dikkati çekerek, kentin hafizasini, degerlerini ülke gündemine ve dünyaya tanitan kisiler oldugunu aktardi.

"7 güzel adam"in hepsinin taninmasini ve eserlerinin okumasini arzuladiklarini anlatan Dogan, sunlari kaydetti:

"Sehrimizde edebiyat ikliminin daha zenginlesmesi ve güçlenmesi gerekiyor. Zaten Göksun-Kahramanmaras arasinda yeni açilan tünellere hem 7 güzel adamin hem de diger edebiyatçilarimizin isimleri vererek bunu biraz daha ön plana çikarmak istedik. Burasi bir edebiyat yolu. Göksun'dan Kahramanmaras çikisina kadar olan yol, edebiyat yolu. Bu yol bizi UNESCO'ya tasiyacak. Bu yol sanatseverleri buraya tasiyacak. Bu yol böyle güzel bir yol. Edebiyat yolu bütün sanatseverleri Kahramanmaras'ta bulusturacak."




Güncel 15.11.2020 11:41:19 0