Edenred dijital dönüşüme hızla devam ediyor

Edenred dijital dönüşüme hızla devam ediyor

Edenred dijital dönüşüme hızla devam ediyor

ISTANBUL (AA) - Yemek karti Ticket Restaurant Edenred, günün ihtiyaçlarina göre gelistirdigi dijital çözümlerle kart kullanim aliskanliklarini da dijitallestiriyor.

Ticket Restaurant Edenred'in açiklamasina göre, küresel salgin dönemi artan hijyen kaygisiyla birlikte dijital ve temassiz alisverise ilgi ve talep artmaya devam ediyor.

Bu süreçte hayati kolaylastiran, zaman kazandiran ve temas yoluyla bulasabilecek hastaliklara karsi daha hijyenik olan dijital ödeme yöntemlerine yatirimlarini artiran Ticket Restaurant Edenred, gelisen teknolojiyi Ticket Restaurant Yemek Karti’na entegre ederek kullanicilarina fiziksel karta gerek duyulmayan, hizli, pratik ve temassiz bir ödeme deneyimi sunuyor.

Yemek kartlarini, ilk olarak mobil uygulamasi "MyEdenred" ile cep telefonlarina tasiyarak dijitallestiren Edenred, MyEdenred üzerindeki "QR Kod ile Ödeme" özelligi sayesinde tüm Ticket Restaurant kart kullanicilarina, EdenredPay sayesinde ise Android telefona sahip tüm Ticket Restaurant kart kullanicilarina kartsiz ödeme imkani sagliyor.

Türkiye'de bir ilke imza atarak NFC teknolojisine dayanan yeni nesil mobil temassiz ödeme yöntemi EdenredPay'i 2020 Nisan'da kullanicilariyla bulusturan Edenred, son olarak geçen ay Ticket Restaurant Yemek Karti'na bir alternatif olarak Dijital Kart'i lanse etti. Tamamen temassiz olan Dijital Kart da kullanici için fiziksel kart tasima zorunlulugunu, karti kaybetme ya da bulamama gibi problemleri, isverenler için de zaman alan operasyonel süreçleri ortadan kaldiriyor.


- "Hedefimiz tamamen kartsiz bir döneme geçis yapmak"


Açiklamada görüslerine yer verilen Edenred Türkiye Bilisim Üst Yöneticisi (CIO) Göksel Marangoz, dijitallesmede ilk adim olarak gördükleri MyEdenred uygulamasini kullananlarin sayisinin bugün itibariyla 650 bine ulastigini bildirdi.

Yemek kuponundan karta, karttan temassiza simdi ise tamamen kartsiz bir dünyaya geçis yaptiklarini anlatan Marangoz, "Teknoloji çok hizli ileriliyor. Dünyada 46 ülkede faaliyet gösteren Edenred'in global sinerjisinden de faydalanarak, olabildigince hizli bu degisime adapte oluyor, süreçlerimize entegre ediyor ve dijital çözümler olarak müsterilerimizle bulusturuyoruz." açiklamasinda bulundu.

Marangoz, pandemi sürecinin dijitallesmeyi tetikledigini ve Edenred Türkiye'nin de bu yöndeki çalismalarina hiz verdigini vurguladi.

QR kod uygulamalarinin zaten oldugunu, 45 bin üye kurulusunun 40 bine yakininda bu sistemi destekleyen POS cihazinin bulundugunu aktaran Marangoz, sahada QR kodu okutarak ödeme yapilabildigini bildirdi.

Marangoz, pandemiyle birlikte temassiz kullanimin arttigini kaydederek, su bilgileri verdi:

"Ihtiyaçlar bazen var olan teknolojinin kullanimini da etkileyebiliyor. QR Kod da böyle oldu. Yemek kartini dijitallestirme hatta bunun da ötesine geçme hedefimiz var. Artik çogumuz plastik karta dokunmak bile istemiyoruz. Biz de var olan hedefimize bu süreçte daha fazla odaklanarak NFC tabanli EdenredPay ve son olarak da Dijital Kart'i kullanicilarimizla bulusturduk."



Politika 4.08.2020 11:30:17 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı