Edremit’te Ahilik Haftası kutlandı

Edremit’te Ahilik Haftası kutlandı

Edremit’te Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, Edremit ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Edremit esnaf odası başkanlıkları ve Edremit Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen 35. Ahilik Haftası Kutlama programı Edremit Vergi Dairesi önünden Cumhuriyet Meydanına kortej yürüyüşü ile başladı.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 35. Ahilik Haftası Kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program dahilinde günün anlam ve önemini belirten konuşma Edremit Ayakkabıcılar Odası Başkanı Alaaddin Akçeşme tarafından gerçekleştirildi.
35. Ahilik Haftası kutlama töreninde konuşan Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş; Ahi Evran-ı Veli’nin “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, Ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” sözünü anımsatarak, Osmanlı’nın 600 yıl ayakta kalmasında önemli rolü olan Ahilik kültürünün önemine değindi.
Ahilik anlayışını bugün de devam ettirdikleri için tüm esnafa teşekkür eden Kaymakam Odabaş; “Tüm esnaflarımızın Ahilik haftasını tebrik ediyorum, kendilerine bol kazançlı, bereketli, sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kur’ân-ı Kerîm tilaveti okunarak, ahilik yemin töreni gerçekleştirildi. Akabinde şed kuşanma töreninin gerçekleştirildiği programda efeler tarafından sergilenen gösteri izleyicilerin beğenisine sunuldu.


Güncel 6.10.2022 20:56:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi