Tarih: 24.09.2020 14:33

EGD 12. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Facebook Twitter Linked-in

ISTANBUL (AA) - Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, pandemi sonrasi süreçte yatirimlarda ve lojistik tercihlerinde önemli degisiklikler olmaya basladigina isaret ederek, "Üretimin en ucuz oldugu yere konumlanma stratejisi degisecek. Cografi lokasyon avantajimiza yüklenmemiz sart." dedi.

Ekonomi Gazetecileri Dernegi (EGD) tarafindan ITO'nun katkilari, Alternatif Bank, Yildiz Holding ve Garanti BBVA'nin ana sponsorlugu, Turkcell'in iletisim ve teknoloji sponsorlugunda gerçeklestirilen 12. Ekonomi Basini Basari Ödülleri, hibrit törenle sahiplerini buldu.

Törende konusan Sekib Avdagiç, bu yilki ödül töreninin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle gecikmeli de olsa gerçeklestirildigini söyledi.

Ekonomi gazetecilerinin pandeminin zorlu sartlarina ragmen toplumu aydinlatmada ve üretimin çarklarinin islemesini saglamada itici güç oldugunu belirten Avdagiç, "Çok güzel haberler yaptiniz. Haberlerinizle üreticinin, KOBI’lerin, tüccarlarin, üretimin parçasi olan aktörlerin hayata tutunmasini sagladiniz." diye konustu.

Avdagiç, dünyanin büyük bir sinav verdigi bu süreçte gazetecilere büyük görevler düstügünü aktararak, sunlari kaydetti:

"Bu görev de morallerin ve motivasyonlarin güçlendirilmesidir, kenetlenme ve dayanismanin artirilmasidir. Sizler, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da bu vazifeyi basariyla yerine getireceksiniz. Inaniyorum ki; ülkemizin bu zorlu süreci minimum zararla geride birakmasina katkida bulunacaksiniz. Benim elimde olsaydi, bu yil ekonomi basininda görev alan tüm gazetecilere ödül verirdim. Çünkü korona günlerinde çalisarak, ekonomiyi yönlendirerek, sizler bunu hak ettiniz. Koronavirüs günleri elbet geride kalacak, biz post-korona döneminde Türkiye'nin hak ettigi yeri almasi için hep birlikte üzerimize düseni yapacagiz."

Türkiye'nin dünyanin en büyük ekonomilerinden biri olmayi kapasitesi ve teknolojisiyle hak ettigini vurgulayan Avdagiç, "Türkiye'nin Italya'dan Çin Seddi'ne uzanan cografyada, 'üretim gücü ve verimliligi en yüksek ülke’ olarak konumlanacagindan zerre kadar süphemiz yok. Yatirimlarda, lojistik tercihlerinde önemli degisiklikler olmaya basladi. 'Üretimin en ucuz oldugu yere konumlanma' stratejisi degisecek. Yerli üretimin önemi bir kez daha ortaya çikti. Tedarik zincirinde en dogru yerdeyiz. Cografi lokasyon avantajimiza yüklenmemiz sart." degerlendirmelerini yapti.

Avdagiç, jürinin bu yil hem içerik hem de vurucu basliklariyla birbirinden güzel haberler arasindan tercih yapmakta zorlandigindan bahsederek, ödül alanlari tebrik etti.

- "Veri merkezlerine yaptigimiz yatirim 2 milyar lirayi asmis olacak"

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da 1.000'e yakin üyesiyle ekonomi gazetecilerini çatisi altinda toplayan EGD'nin çok önemli bir misyona imza attigini, gerçeklestirdigi etkinliklerle bir yandan ekonomi gazeteciliginin gelisimine katki saglarken, diger yandan da meslege gönül verenleri motive ettigini söyledi.

Pandemi sürecinde basin yayin kuruluslarinin öneminin bir kez daha ortaya çiktigini vurgulayan Erkan, "Bu süreçte Kovid-19'a karsi kamuoyunu aydinlatirken, dogru bilgiyi yayarak belki de binlerce insanin hayatinin kurtulmasina vesile oldunuz." dedi.

Erkan, ülkesi ve milleti için çalisan sirketlerin yaptiklari isleri anlatmasinda birincil iletisim kaynaginin medya organlari olduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Bu bakimdan bizlerin sesi oldugunuz için de ayrica tesekkür ederim. Biz de sizlerin görev yaptigi saygin medya kuruluslarina dijital platformlarimizla destek olmaya gayret ediyoruz. Bugün 15 milyondan fazla indirilen ve 1.000’den fazla gazete ile derginin bulundugu Dergilik platformumuz sayesinde en büyügünden en küçügüne binlerce yayini okurlariyla bulusturuyoruz. Yine dijital yayincilik platformumuz TV ile TV yayinciligi konusunda destegimizi sürdürüyoruz. Ayrica BIP üzerinden kendi kanalini açarak takipçilerine özel içerik sunan medya yayinlari da bulunuyor. Tüm bu uygulamalarin bir diger özelligi de hepsinin yerli ve milli uygulamalar olmasi. Yasadigimiz pandemi süreci yerli ve milli teknolojilere yapilan yatirimlarin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha gösterdi."

Erkan, Türkiye'de milli ekosistemi en fazla destekleyen sirketlerin basinda geldiklerini belirterek, sayilari 1.300'e yaklasan mühendisleriyle kendi teknolojilerini gelistirdiklerini ifade etti.

Iletisim ve yasam platformlari BiP'in diger dijital servisleri gibi Kovid-19 sürecinde yogun bir sekilde kullanildigini anlatan Erkan, "Bu süreçte BiP üzerinden yapilan görüntülü görüsme süresi yüzde 90'lik artisla 29 milyon dakikaya, grup görüntülü görüsme süresi yüzde 400'lük yükselisle 25 milyon dakikaya çikti." diye konustu.

Erkan, gelistirdikleri yerli ve milli teknolojileri sayesinde bir yandan TOGG ile Türkiye'nin otomobilinin gelisimine kati sunarken diger yandan da sehir hastanelerinin dijital saglik altyapisini sagladiklarina degindi.

Yerli ve milli teknolojilerin yani sira veri güvenligine de son derece önem verdiklerine vurgu yapan Erkan, söyle devam etti:

"Yillardir 'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmali' diyoruz ve buna göre yatirim yapiyoruz. Son olarak Ankara'da Türkiye'nin en büyük veri merkezini açarak bu alanda ülkenin en büyük veri isletmecisi olduk. Yakin zamanda Çorlu'daki veri merkezinin de devreye girmesiyle bugüne kadar veri merkezlerine yaptigimiz yatirim 2 milyar lirayi asmis olacak. Türkiye'nin Turkcell'i olarak ülkemize yatirim yapmaya ve ülke insanini layik oldugu en yeni teknolojilerle bulusturmaya devam edecegiz. Son olarak pandeminin sektörlere olan etkisine de deginmek istiyorum. Özellikle geçtigimiz 10 yilda teknoloji sektörleri hizla degistirdi, ancak pandemiyle birlikte son 6 ayda en az bir 10 yillik degisimi daha yasadik. Önümüzdeki dönemde bu degisim hizlanarak devam edecek. Bu süreçte biz Turkcell olarak medya sektöründe yer alan yazili, görsel veya dijital tüm yayinlarin yaninda olarak, bu sektörün dönüsümüne yardimci olmak için üzerimize düseni yapmaya haziriz."


- "Yeni döneme ekonomi yayinciligini adapte ediyoruz"

EGD Baskani Celal Toprak ise pandemi sürecinde ekonomiyle ilgili bulusmalari sürdürdüklerini, yaptiklari online toplantilarla ekonomideki gelismeleri üyeleri ve kamuoyuna aktardiklarini anlatti.

Bu süreçte ekonominin gündemde kalmasina destek olduklarini belirten Toprak, sunlari söyledi:

"EGD olarak online toplantilarda önderlik yaptik, ayni zamanda ekonomi yayinciligini dijitale tasidik. Çesitli mecrelari kullanarak ekonomide kal çalismasini yaptik. Simdi de bu ödül töreninde bir ilki deniyoruz. Hibrit bir bulusma gerçeklestiriyoruz. Çok sayida üyemiz, EGD dostu bizi zoom üzerinde takip ediyor. Ödül alan arkadaslarimizla buradayiz. Pandemi sürecinde kurallara uyarak ekonomiyi hep gündemde tutmaya çalisiyoruz. Yeni döneme ekonomi yayinciligini adapte ediyoruz."

- AA muhabiri Gökhan Ergöçün'e ödül

Ekonomi Basini Basari Ödülleri'nin sahiplerini buldugu etkinlikte, Anadolu Ajansi Ingilizce Ekonomi Masasi muhabirlerinden Gökhan Ergöçün, "Türkiye, bugdayda kurak seneler için hazirlik yapmali" baslikli haberiyle ödüle layik görüldü.

Dallara göre diger ödül kazananlarin isimleri, kurumlari ve ödüle layik görüldügü haber basliklari söyle:

Ekonomi Haberi (yazili basin) - Emre Eser - Hürriyet - Akbil Ögretim Fakültesi

Ekonomi Haberi (TV) - Ceren Dilekçi- Bloomberg HT - Chatham House Baskani Jim O'Neill

Sinan Sayrugaç anisina Ekonomi Haberi (Internet) - Rahim Ak - www.haberturk.com.tr - Milyonerler Borsaya Döndü

Söylesi Röportaj (Yazili Basin) - Orhan Orhun Ünal- Yeni Safak - Güzel ve Çirkin

Köse Yazari - Rüstü Bozkurt - Dünya, Serpil Yilmaz - Sözcü

Ekonomi Programi (TV) - Özlem Doganer - A Para - Paranin Yönü

Ekonomi Programi (Radyo) - Serhat Ayan - (RS FM)

Yilin Arastirma Haberi (Yazili Basin) - Olcay Büyüktas - Cumhuriyet - 800 milyon kadin taciz magduru

Yerel Basin Ödülü (Yazili Basin) - Utkucan Akkas - Ege Telgraf - Tarimin büyümesi için yeni toprak haritasi sart

Jüri Özel Ödülü - Hakan Güldag - Dünya

Nezih Demirkent Özel Ödülü - Kerim Ülker - Dünya - Söz veren çok yatirim yapan yok

Namik Ahiska Özel Ödülü - Sayime Basçi - Sözcü - Kaçak rakinin vergi kaybi 1.5 milyar dolar / Ibrahim Acar - Sabah - Hayatimiz coin oluyor

Bülent Yardimci Özel Ödülü - Aysegül Küçükkurt – Para Dergisi - Tüketiciyi ham yapti / Önder Çelik - Türkiye - Dönerde gida terörü bitiyor

Esen Salihoglu Özel Ödülü - Veysel Agdar - Dünya - Konkordatoda 3 mahkeme 3 ayri karar)

Baris Bektas Özel Ödülü - Ömer Temur - Türkiye - Yapay zeka sen aylan bebek çekebilir misin?

- Jüri üyeleri

Aralarinda Anadolu Ajansi Finans Haberleri Editör Yardimcisi ve EGD Baskan Yardimcisi Hasan Arslan'in da bulundugu EGD Ekonomi Basini Basari Ödülleri'ni belirleyen jüri üyeleri su isimlerden olusuyor:

"Vahap Munyar, Ali Çagatay, Abdurrahman Yildirim, Jale Özgentürk, Dilek Güngör, Hasan Arslan, Oya Yaliman, Faruk Erdem, Hayri Çetinkaya, Bilal Emin Turan, Ibrahim Acar, Talip Yilmaz, Recep Erçin, Yasar Kizilbag, Fikri Türkel, Israfil Kuralay, Sedat Yilmaz, Günseli Özen, Levent Ulusoy, Servet Yildirim, Orhan Turan, Ümit Boyner, Sibel Asna- Canan Eraslan, Sadi Özdemir, Serpin Alparslan, Idriz Çokal, Celal Toprak."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —