Ege Denizi’nde göçmen teknesi battı: 4 ölü

Ege Denizi’nde göçmen teknesi battı: 4 ölü

Ege Denizi’nde göçmen teknesi battı: 4 ölü

Ege Denizi’nde bulunan Yunanistan’a bağlı İleryoz Adası açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 1’i kadın 3’ü çocuk toplam 4 kişi hayatını kaybetti.

Ege Denizi’nde bir tekne faciası daha yaşandı. Yunanistan’a bağlı İleryoz Adası açıklarında göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu. Yunanistan Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, kazada 1’i kadın, 3’ü çocuk toplam 4 kişi hayatını kaybettiği aktarılarak, 41 kişinin ise kurtarıldığı ifade edildi. Açıklamada, 3 çocuğun hastanede hayatını kaybettikleri belirtilerek, kurtarılan göçmenlerin 8’inin İleroz Adası’ndaki hastaneye, 33’ünün ise Kabul ve Kimlik Belirleme Merkezine sevk edildiği aktarıldı.
Yetkililer ayrıca, alabora olan tekneden kurtulan ve kayalıklara sığınan 6 göçmenin ise Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne bağlı AS 332C1 Süper Puma tipi helikopterle kurtarıldığını açıkladı.
Türkiye’ye 20 mil uzaklıkta bulunan adanın etrafı büyük ölçüde kayalıklardan oluşuyor. Teknenin rüzgarın şiddeti ile kıyıya yakın kayalara çarparak su aldığı ve alabora olduğu tahmin ediliyor.


Yurt Dünya 5.02.2023 21:42:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor

2

Eğirdir Belediye Başkanı Özer, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Adana merkezli fuhuş operasyonunda yakalanan 14 zanlı tutuklandı

4

Osmaniye'de asansör boşluğuna düşen yaşlı kadın öldü

5

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

7

Mersin'de yolcu otobüslerindeki 300 kilogram sucuk ve 2 koli çiğköfteye el konuldu

8

Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

9

Hatay'da evden para ve ziynet eşyası çalan şüpheli tutuklandı

10

Adana'da otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı