Eğirdir Gölü’nde av yasağına rağmen katliam

Eğirdir Gölü’nde av yasağına rağmen katliam

Eğirdir Gölü’nde av yasağına rağmen katliam

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından Senirkent ilçesi Büyükkabaca Tokat Evleri mevkiinde karadan yapılan denetimde, 13 adet zıpkınla vurulmuş sazan balığı ele geçirildi.
Denetim yapan ekipler, kaçak avcılıkta kullanılan düztaban tekne ve patpat diye tabir edilen aracın göl kıyı şeridinde seyir halinde olduğunu tespit etti. Ekipleri fark eden kaçakçılar, patpatla birlikte Gençali mevkiine yönelerek bahçe içerisinden kaçtı. Kaçak avcıları takip eden Su Ürünleri Kontrol ekipleri patpatta yüklü olan düztaban tekneyi bahçe arasına terk edilmiş olarak buldu. Tekne içerisinde bulunan 13 adet zıpkınla yakalanan sazan balıklarına, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 34. maddesine istinaden işlem yapılmak üzere el konuldu.
Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, "Balıkçılığın sürdürülebilir olması adına; üreme döneminde yer alan balıkların ve barındırdığı milyonlarca yumurtaların katliamına sebep olan şahıslara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek olup denetimlerin daha etkin olabilmesi için tespit edilen kaçak avcılık girişimlerinin ekiplerimize bildirilmesi son derece önem arz etmektedir. Avcılığın yasak olduğu dönemlerde kesinlikle avlanma yapmayalım" diyerek uyarıda bulundu.


Güncel 5.05.2021 17:19:25 0

İlginizi Çekebilir

1

"Tecrübe Haliç'te" söyleşisinin konuğu iş insanı Temel Kotil oldu

2

HUBrica Hızlandırma Programı'nın 3. dönem başvuruları başladı

3

Osmaniye’de akrobatik hareket yapan motosiklet sürücüsüne 128 bin 500 TL ceza

4

Sabancı Üniversitesi "QS 2026" dünya sıralamasında yükselişini sürdürdü

5

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı tutuklandı

6

TSKB GYO ile Türkiye Alzheimer Derneği işbirliği protokolü imzaladı

7

Vali Serdengeçti, Türkiye derecesi yapan 9 sporcuyu ağırladı

8

Osmaniye’de “100 atık pile bir pizza” projesine miniklerden destek

9

Polen alerjisi immünoterapiyle kontrol altına alınabiliyor

10

Antalya'da çocuklara eğitsel oyunlar eğitimi veriliyor