Eğitim platformu MentalUP, 5,5 milyon kullanıcıya ulaştı

Eğitim platformu MentalUP, 5,5 milyon kullanıcıya ulaştı

Eğitim platformu MentalUP, 5,5 milyon kullanıcıya ulaştı

ISTANBUL (AA) - Türk Telekom'un kurumsal girisim sermayesi sirketi TT Ventures ile ortak oldugu egitim platformu MentalUP, uzaktan egitim döneminde de çocuklarin bilissel beceri gelisimine destek oluyor.

Türk Telekom'dan yapilan açiklamaya göre, MentalUP, Türkiye'nin çocuklara yönelik ilk ve tek oyunlastirilmis egitim platformu olma özelligi ile yogun ilgi görüyor. Bu dogrultuda MentalUP'in kullanici sayisi, uzaktan egitim sürecinde 500 bin artarak, 5,5 milyona ulasti.

MentalUP, uzman doktorlar, akademisyenler ve oyun tasarimcilari tarafindan gelistirilen keyifli egzersizlerle çocuklarin dikkat, hafiza, problem çözebilme gibi zihinsel becerilerinin gelismesini amaçliyor.

Uzaktan egitim döneminde de çocuklarin yaninda olan MentalUP, yüzde 30 fiyat avantaji saglayarak tam sürüm üyelik ücretlerini 179 TL yerine 125 TL'ye sunuyor.


- 4 ila 13 yas arasi çocuklara özel içerikler


Açiklamada görüslerine yer verilen Türk Telekom Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardimcisi Baris Karakullukçu, inovasyon ve girisimciligin ekonominin itici gücü oldugunu belirterek, 2016 yilinda Türk Telekom Girisim Hizlandirma Programi Pilot'a dahil ettikleri MentalUP'a, girisimciligi desteklemek amaciyla TT Ventures araciligiyla ortak olduklarini kaydetti.

Karakullukçu, "MentalUP, egitici zeka oyunlariyla 4-13 yas arasi çocuklarimizin zihinsel gelisimini, dikkat ve motivasyonlarini artiran son derece faydali içeriklere sahip. MentalUP, ders içeriklerinin ötesinde, çocuklarin problem çözme, dikkat, hafiza, görsel ve sözel yetenekler gibi alanlarda da gelisimlerine katki sagliyor." ifadelerini kullandi.


- 4 farkli dilde, 102 ülkede


MentalUP Kurucu Ortagi Emre Özgündüz de MentalUP'in, 200'den fazla okulda kullanilan, 4 farkli dilde, 102 ülkede satisi yapilan bir uygulama haline geldigini bildirdi.

Özgündüz, sunlari kaydetti:

"Ana kategorisinde 100'den fazla oyun bulunan MentalUP'ta, dikkat, mantik, hafiza, görsel ve sözel ögelerin yer aldigi içeriklerle çocuklarin anlik gelisiminin takip edildigi analizler bulunuyor. Ayrica çocuklara, kisisel becerilerini kendi yas grubuyla kiyaslayabilme olanagi da sunuyoruz. Onlarin kisisel özelliklerine uygun bir egzersiz plani olusturuyoruz. MentalUP'ta günlük çalisma planini 20 dakika süre ile sinirlandirdik ve çocuklarin belirlenen süreyi asmasini engelliyoruz. Bu sayede çocuklarin ekran karsisinda uzun saatler geçirmemesi ve teknolojiyi faydali yönde kullanabilmesini amaçliyoruz."

Bu arada, dizüstü bilgisayarlardan ve akilli cihazlardan rahatlikla ulasilabilen MentalUP hakkinda detayli bilgiye "www.mentalup.net" adresinden ulasilabiliyor.




Yurt Dünya 25.04.2020 12:15:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de karısını tabancayla öldüren kişi intihar etti

2

Adana'da takla atan otomobildeki 3 kişi yaralandı

3

Adana'da Vakıflar Haftası dolayısıyla program düzenlendi

4

Hatay'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

5

Antalya'da Sovyetler Birliği'nin 9 Mayıs Zafer'i kutlandı

6

Antalya'da "Yeşil Enerji Sistemleri ve Entegre Teknolojiler" paneli düzenlendi

7

Antalya'da görme engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenledi

8

Antalya'da düzenlenen 27. Hasyurt Tarım Fuarı ziyaretçilerini ağırlıyor

9

Köln-Gazipaşa seferini yapan uçak, lastiğinin patlaması nedeniyle pistte kaldı

10

Adana'da Eğitim Gücü Sen üyeleri, İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesini protesto etti