El Salvador’dan Türkiye’ye 100’ü aşkın arama kurtarma personeli gönderildi

El Salvador’dan Türkiye’ye 100’ü aşkın arama kurtarma personeli gönderildi

El Salvador’dan Türkiye’ye 100’ü aşkın arama kurtarma personeli gönderildi

Orta Amerika ülkesi El Salvador, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Türkiye’ye 100’den fazla arama kurtarma personeli ile kurtarma köpeği gönderdi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından bir ülke daha Türkiye’ye yardım için harekete geçti. Orta Amerika ülkesi El Salvador, Türkiye’ye 100’den fazla arama kurtarma personeli ile kurtarma köpeği gönderdi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele yaptığı açıklamada, kurtarma operasyonlarına destek olmak ve insani yardımda bulunmak üzere 100’ü aşkın arama kurtarma, itfaiye ve sivil savunma personelinden oluşan bir grup ile eğitimli kurtarma köpeklerinin uçakla Türkiye’ye doğru yola çıktıklarını duyurdu. Her fırsatta Türkiye ile dostluğunu vurgulayan Bukele, Türkiye’ye yapılan yardıma ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabı üzerinden Türkçe olarak “Yoldayız” ifadesi ile paylaştı.

“Dua etmeye devam ediyoruz”
Deprem felaketinin hemen ardından sosyal medya hesabından Türkçe destek mesajı paylaşan Bukele, “Yıkıcı iki depremden zarar gören Türk halkı için dua etmeye devam ediyoruz” demişti.


Güncel 9.02.2023 00:01:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz, trafiğe kapatılan Feke-Saimbeyli kara yolunda incelemede bulundu

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

3

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

4

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

6

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

7

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

8

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

9

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

10

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı