El temizliğine dikkat çektiler

El temizliğine dikkat çektiler

El temizliğine dikkat çektiler

Dünya El Hijyeni Günü dolayısıyla Düzce Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Ekibi tarafından sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarını enfeksiyonlardan korumak ve el hijyeni konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla stant açıldı.
Enfeksiyonların bulaşmasını önlemek için hem sosyal ortamlarda hem de hastane ortamında en etkili, basit ve ekonomik uygulama olan el hijyeninin doğru uygulanmasının önemini vurgulamak amacıyla etkinlik yapıldı. Yataklı servisler girişinde ‘Güvenlik için birleşin: ellerinizi temizleyin’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte; broşür ve afişlerle el hijyeni konusunda bilgilendirme yapıldı. Etkinlikte ziyaretçilere ellerin bilek, avuç içi, parmak, parmak araları, el sırtı ve tırnak içlerini kapsayacak şekilde en az 20 saniye doğru yıkama ve ovalama tekniği uygulamalı olarak gösterildi.
Dünya El Hijyeni Günü’nün bu yılki temasının, hasta bakımında güvenlik ve kalite kültürü olduğunu ifade eden Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Yekenkurul, düzenledikleri etkinlikte hasta ve yakınlarından yöneticilere kadar her kademedeki insana, el hijyenine uyum davranışı ve tutumu kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
Her 10 insandan birinde sağlık hizmeti alırken enfeksiyon geliştiğini dile getiren Yekenkurul, enfeksiyonların; sakatlığa, antibiyotik direncine, hastanede kalma süresinin uzamasına ve ölümlere neden olabileceğine işaret etti. Hayat kurtarmak için el hijyeni ve enfeksiyon kontrolünün önemine vurgu yapan Dr. Yekenkurul, kaliteli ve güvenli bakım için el hijyeni konusunda sağlık çalışanı, hasta ve yöneticilerin birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti.
El hijyeninin bulaşıcı ve önlenebilir hastalıklara karşı alınan en etkili koruma yöntemi olduğunu vurgulayan Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, farkındalık etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Enfeksiyon Kontrol Ekibine teşekkür etti.


Güncel 29.04.2022 17:17:33 0
Anahtar Kelimeler: el temizliğine dikkat çektiler

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de feci kaza kamerada: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

2

Osmaniye polisinden yasa dışı bahis operasyonu: 1 milyar TL’lik varlık donduruldu

3

Hatay'da su gider kanalında mahsur kalan kedi ve yavruları kurtarıldı

4

Turkcell'e 1 milyar dolarlık uluslararası murabaha sendikasyonu

5

Konyaaltı ilçesinde afetlere karşı toplanma alanları oluşturuldu

6

Antalya'da bir konteynerde çıkan yangında ölen 6 kişinin cenazesi yakınlarına teslim edildi

7

Davraz Kayak Merkezi bayramda yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırladı

8

Burdur'da 2 kişiyi bıçakla yaralayan şüpheli tutuklandı

9

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası yarın Antalya'da başlayacak

10

Antalya'da ırmakta kadın cesedi bulundu