Elastaz testi sindirim bozukluğu tespitinde yardımcı oluyor

Elastaz testi sindirim bozukluğu tespitinde yardımcı oluyor

Elastaz testi sindirim bozukluğu tespitinde yardımcı oluyor

İSTANBUL - Medical Point Gaziantep Hastanesi Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel, Elastaz isimli bir test ile mümkün olduğunu, kişinin kilo dengesinin ve kilo ile ilgili sorunlarının tespit edilebileceğini bildirdi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden yapılan açıklamada, ideal kiloda bulunmanın ve bunu korumanın, genel sağlık için oldukça önemli olduğu vurgulandı. Açıklamaya göre, sindirim enzimlerinin eksik veya yetersiz düzeyde olması, kilo alamama sorununa neden olabiliyor. Pankreasın ürettiği sindirim enzimleri oldukça önemli bir rolü bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medical Point Gaziantep Hastanesi Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel sindirim enzimlerinin oranın tespitinin Elastaz isimli bir test ile mümkün olduğunu, kişinin kilo dengesinin ve kilo ile ilgili sorunlarının tespit edilebileceğini bildirdi.

Kilo almada önemli bir fonksiyon olan pankreasın ve pankreasın ürettiği sindirim enzimlerin oldukça önemli yolcuğunu belirten Gönel, "Bunlardan biri olan elastaz, pankreasın ürettiği bir sindirim enzimidir ve elastin adı verilen proteinin sindiriminde kritik rol oynar. Eğer elastaz eksik veya yetersiz üretiliyorsa, elastin sindirimi bozulabilir. Ayrıca yiyeceklerin yeterince sindirilememesine, kilo kaybına veya kilo alamamaya neden olabilir. Elastaz Testi, pankreasın elastaz üretimini değerlendirmek ve elastaz eksikliği veya yetersizliği gibi sorunları teşhis etmek için kullanılır. Elastaz testi sonuçları, enzimin seviyelerinin normalden düşük olup olmadığını gösterir ve sindirim sorunlarının nedenlerini belirlemeye yardımcı olabilir." ifadelerini kullandı.

Gönel, Elastaz Testi sonuçlarının düşük olması ve elastaz eksikliği teşhis edilmesi durumunda doktorların genellikle sindirim enzim replasman tedavisi önerdiklerini aktararak, "Sindirim enzim replasman tedavisi, eksik olan sindirim enzimlerini yerine koymayı amaçlıyor ve besinlerin daha iyi sindirilmesini ve emilmesini sağlıyor. Bu tedavi kilo alamama sorunu olan kişilerin kilo alımını sağlayarak beslenme eksikliklerini önleyebilir. Kilo alamama sorunu olanların elastaz testi yaptırmalarının çözüme ulaşmada fayda sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.



Ekonomi 2.10.2023 17:27:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Tosyalı, Tube & Wire Fuarı'nda Tosyalı V-Green markasını tanıttı

2

"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

3

TİKAV, "Dijitaldeki Ayak İzimiz" projesiyle kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor

4

Adana'da narenciye balının hasadı başladı

5

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

6

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

7

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

8

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

9

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

10

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi