Elazığ’da kalan Ahıska Türkleri bayramlaştı

Elazığ’da kalan Ahıska Türkleri bayramlaştı

Elazığ’da kalan Ahıska Türkleri bayramlaştı

Ukrayna’nın Herson kentinden kurtarılarak Elazığ’a getirilen Ahıskalı Türkler, ilk defa kendi vatanlarında bayramlaştı.
Ukrayna’da devam eden savaşta ülkede mahsur kalan Ahıska Türklerinin tahliyesi 10 Mayıs Salı günü itibariyle Herson kentinden Elazığ’a başlamıştı. Bu çerçevede toplamda 8 kafile halinde bin 300 kişiden fazla Ahıska Türkü kente gelerek, Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezine yerleştirildi. Burada hayatlarını sürdüren Ahıska Türkleri, kendi öz vatanlarında ilk defa bayram yaşamanın sevincini yaşadı. Elazığ Valiliği ve Belediyesi tarafından Ahıska Türklerinin kaldığı konteyner kentte bayramlaşma programı düzenlendi. Düzenlenen programda kesilen kurbanlıklar, yemek yapılarak dağıtıldı. DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov’un birlik beraberlik mesajı ise DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar tarafından iletilerek, Ahıskalı Türklerin tüm İslam alemi ile dayanışma içinde olacağını belirtti.
Bayramlaşma programında açıklamalarda bulunan DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, “Valimiz, Elazığ milletvekilimiz ve belediye başkanımızla konteyner kentte yaşayan tüm halkımızın bayramını dayanışma içinde kutladık. Genel başkanımızın Kurban Bayramı için gönderdiği mesajı burada ilettik. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar kesilerek dualarla bayramı idrak ettik. Çocuklarımıza değişik hediyeler verilerek sevinçlerine ortak olduk. Genel başkanımızın selamını ilettik herkesin yüzü gülüyor. Allah devletimize zeval vermesin emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Dünya Ahıskalı Türkler Birliği Ahıska Türklerinin yaşadığı tüm ülkelerde benzer kurban programlarını her yıl düzenli olarak düzenliyor” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen bayram etkinliğine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen ve Ahıskalı Türkler katıldı.


Güncel 10.07.2022 09:16:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden tıbbi sekreter için tören düzenlendi

2

Adana'da özel gereksinimli çocuklar sanatçı Uğur Aslan ile bir araya geldi

3

Başkan Esen ve Yönetiminden Toroslar Edaş’a Ziyaret

4

Culinary Forum, gastronomi sektörünü Antalya'da buluşturdu

5

Mersin'de sağanağın etkisiyle bir evin istinat duvarı yıkıldı

6

Alanya'da kamyonet arkasında tehlikeli yolculuk

7

Mersin'in Akdeniz ilçesinde camiler ramazan ayına hazırlandı

8

GÜNCELLEME - Adana'da yaya geçidinde motosikletin çarptığı bebek arabasındaki bebek hayatını kaybetti

9

Taner Bilir Güven Tazeledi

10

Adana'da Türk Eğitim Derneği'nin çalışmaları anlatıldı