Elazığ’ı tedirgin eden görüntü: Zemin sıvılaşması Palu’da da görüldü

Elazığ’ı tedirgin eden görüntü: Zemin sıvılaşması Palu’da da görüldü

Elazığ’ı tedirgin eden görüntü: Zemin sıvılaşması Palu’da da görüldü

Elazığ’da geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerin ardından Yolüstü köyünde meydana gelen zemin sıvılaşması bu kez de Palu’da görüntülendi.
Elazığ’da 17 Şubat günü saat 18.34’te merkez üssü Yolüstü köyü olan 4.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin ardından Yolüstü köyünde metrelerce uzunluğunda yarık oluştuğu görüldü. Oluşan yarıkların ardından Elazığ Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Burhan Daş, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Kanık ve Elazığ Belediyesi jeoloji mühendisi Özkan Sarısu bölgede incelemelerde bulundu. Yapılan ilk incelemede yarığın, fay hattındaki zemin sıvılaşması olduğu bilimsel olarak tespit edildi. Zemin sıvılaşması bu kez de Palu’nun Baltaşı köyünde Keban Baraj Gölü kenarında bir vatandaş tarafından görüntülendi.
Elazığ Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, ’’Palu’da meydana gelen olay da tıpkı geçtiğimiz gün Yolüstü köyünde meydana gelen zemin sıvılaşması ile aynı durumda” dedi.
Merkez üssü Elazığ’ın Palu ilçesinde 20 Şubat’ta 4,4 ile 4,8 aralığında 4 deprem meydana gelmişti.



Güncel 24.02.2023 11:52:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya, bisiklet sporunda da en önemli kamp merkezlerinden biri olacak

2

Cesur Kulaçlar projesinin 3. dönemi tamamlandı

3

Burdur'daki Karacaören Barajı'nda üretilen alabalık ve somon yurt dışından alıcı buluyor

4

Yale Linus Akıllı Kilit L2 Lite'ı piyasaya sürdü

5

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor

6

Eğirdir Belediye Başkanı Özer, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana merkezli fuhuş operasyonunda yakalanan 14 zanlı tutuklandı

8

Osmaniye'de asansör boşluğuna düşen yaşlı kadın öldü

9

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

10

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı