Elektronik atıklar, mamaya dönüştü

Elektronik atıklar, mamaya dönüştü

Elektronik atıklar, mamaya dönüştü

5 Haziran Dünya Çevre gününde Didim ’de farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte, elektronik atığını getiren, yerine kedi ve köpek maması aldı.
5 Haziran Çevre gününde Didim Belediyesi, sokak hayvanlarını korumak ve temiz çevre bilinci aşılamak için farkındalık etkinliği düzenlendi. Altınkum Yalı Caddesinde düzenlenen elektronik atığını getir, kedi köpek mamasını götür etkinliğine vatandaşlar yoğun talep gösterdi.
Didim Belediyesi tarafından Altınkum’da düzenlenen etkinlik kapsamından Yalı Caddesine konulan stantlarda vatandaşlar elektronik atığını getirip, elektronik atık toplama kutusuna attı ve sokak hayvanları için maması aldı. Vatandaşların yüksek katılım gösterdiği etkinlikte, Didim Belediyesi Heykel Seramik Atölyesi tarafından çizgi film karakteri Şirinlerin heykeli yapıldı. Denizden toplanan 2225 adet pet şişe ile yapılan Şirinler heykeli çocuklar tarafından ilgi ile karşılandı.
Sokak hayvanlarına karşı duyarlılık oluşturmak ve çevre bilincini aşılamak için güzel etkinlik yaptıklarını belirten Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, "Etkinliğe katılımın yoğun olması bizi memnun etti. Yaptığımız etkinlik kapsamında vatandaşlarımızın elinde bulunan elektronik atıklar, sokak hayvanlarımız için mamaya dönüştü. Sıfır atık hareketi ile atıklarımızı geri dönüşüme gönderelim. Geleceğimize sahip çıkalım. Bize destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.


Güncel 6.06.2021 11:19:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı