Elmalı'da sarımsak hasadı başladı

Elmalı

Elmalı'da sarımsak hasadı başladı

ANTALYA - Antalya'nın Elmalı ilçesinde sarımsak hasadına başlandı.

Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, yaptığı açıklamada, eski adıyla gilevgi olan Özdemir Mahallesi'nin sarımsağıyla ünlü olduğunu belirtti.

Elmalı'nın kadim topraklarında sarımsak ekiminin atalarından miras olduğunu ifade eden Boğatimur, Genetiğiyle oynanmamış gilevgi sarımsağının, sadece lezzetiyle değil, dayanıklılığı, güçlü aroması ve yüksek kuruma oranıyla da dikkati çektiğini kaydetti.

"Her dişinde doğallık, geçmişin izleri saklı." ifadesini kullanan Boğatimur, coğrafi işaret alması için çalışma başlattıkları gilevgi sarımsağının korunması ve tanıtılması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.



Yurt Dünya 30.06.2025 13:05:48 0
Anahtar Kelimeler: elmalı'da sarımsak hasadı başladı

İlginizi Çekebilir

1

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

2

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

3

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

4

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

5

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

6

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

7

"Geleceğimizi Yazan Genç Yürekler" projesi kapsamında gençler Phaselis Antik Kenti'ni gezdi

8

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (2)

9

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (1)

10

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Burdur'da konuştu: