Emine Erdoğan, "Leblebi" isimli engelli köpeği sahiplendi

Emine Erdoğan,

Emine Erdoğan, "Leblebi" isimli engelli köpeği sahiplendi

ISTANBUL (AA) - Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan, Yedikule Hayvan Barinagindaki "Leblebi" isimli engelli köpegi sahiplendi.

Emine Erdogan, "4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü" kapsaminda Fatih'teki Yedikule Hayvan Barinagini ziyaret etti.

Barinaga kedi ve köpekler için mama, yorgan ve battaniye desteginde bulunan Erdogan, can dostlarla yakindan ilgilendi.

Erdogan, barinaktaki hayvanlarin bakimlari ve yasam hikayeleriyle de ilgili barinagin gönüllü yöneticisi Meral Olcay'dan bilgi aldi.

Emine Erdogan, trafik kazasi sonucu kalçasinda olusan kiriklar nedeniyle 4 kez ameliyat geçiren, "Leblebi" isimli engelli köpegi sahiplendi.

- Barinakta 1500 köpek ve 150 engelli kedi bulunuyor

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barinagi Gönüllü Yöneticisi Meral Olcay, Emine Erdogan'in ziyaretinin ardindan AA muhabirine duygu ve düsüncelerini aktarirken, barinak hakkinda da bilgi verdi.

Türkiye'de gönüllü hizmet veren tek barinagin Yedikule Hayvan Barinagini oldugunu aktaran Olcay, yaklasik 1500 köpek ve 150 engelli kedinin bulundugu barinakta, sahiplendirme, kisirlastirma ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini anlatti.

Sahiplendirmenin çok önemli oldugunu vurgulayan Olcay, barinaklarinin bir zamanlar pet shoplardan satin alinip sonra sokaga atilan yüzde 80'i cins köpekle dolu oldugunu, bu nedenle onlari sahiplendirirken bunu Çocuk Esirgeme Kurumu gibi büyük bir titizlikle yaptiklarini, önceden basvuru aldiklarini, sözlesmeyle ve takip sartiyla sahiplendirdiklerini kaydetti.

Meral Olcay, yarali hayvanlarin tedavileriyle veteriner hekimlerin ilgilendigini, eger terk edildikleri için psikolojik travma yasiyorlarsa bunu da gönüllülerin sevgi, ilgi ve alakasiyla atlattiklarini, daha sonra da kalici yuvalarini aradiklarini dile getirdi.

Erdogan'in barinagi ziyaretinden duydugu mutlulugu dile getiren Olcay, farkindalik yaratmak adina hayvan dostlarinin hatirlanmasinin önemini vurguladi.

- "Leblebi kizimizin artik bir yuvasi var"

Meral Olcay, Emine Erdogan'in barinaktan engelli bir köpegi sahiplendigini animsatarak, "Bu bizi çok mutlu etti. Çünkü engelli köpeklerin yuva bulma sansi sifira yakin ama bu örnek, bir insanin engelli bir köpegi almasi için bir tesvik oldu. Leblebi kizimizin artik bir yuvasi var ve çok mutlu olacak." dedi.

"Leblebi"nin 4 yil önce trafik kazasi nedeniyle barinaga getirildigini aktaran Olcay, köpegin kalçasindaki kirik nedeniyle 4 kez ameliyat oldugunu, bunun sonucunda engelli kaldigini ama yürüyüp, kosabildigini ve sevgi dolu bir köpek oldugunu anlatti.

Insanlarin evlatlarini ugurlarken içleri nasil buruk oluyorsa kendisinin de "Leblebi"yi ugurlarken öyle hissettigini anlatan Olcay, onun adina çok sevindigini dile getirdi.

Emine Erdogan ile "Leblebi"nin barinaktaki karsilasmalarina iliskin gözlemlerini aktaran Olcay, "Yillardir birlikteymis gibi... Hiç yabancilik çekmedi. Hanimefendi basini oksadi, ödül mamasi verdi. Birbirleriyle çok güzel anlastilar." ifadelerini kullandi.

- "Leblebi'nin çok iyi bakilacagina eminim"

Meral Olcay, Erdogan'in barinaga yaptigi mama destegi için tesekkürlerini ileterek, söyle devam etti:

"Yedikule Hayvan Barinagi, bir sevgi evi. Gönüllü oldugu için kapilari bütün gönüllülere açik. Her gün ziyaret var, herkesi bekliyoruz. Özellikle okullar, çocuklar bizim hedef kitlemiz. Bu tür siyasi otoritelerin ziyareti farkindalik yaratiyor. Belki bizlerden haberdar olmayan binlerce, milyonlarca insan bu sayede bizde haberdar olacak. Sahiplenmek için pet shop yerine hayvan barinaklarina gelecekler. Alamiyorlarsa, koruyucu aile olacaklar. Buradan bir veya iki köpegin bakimini karsilayacaklar. Hiç alamiyorsa gelip burada hayvanlara sevgi verecek, destekte bulunacak. Yorgan, battaniye, eski gazete her seye ihtiyaç var."

"Leblebi" barinaga geldiginde ona güzel bir yuva bulma sözü verdigini aktaran Olcay, yeni yuvasinda çok iyi bakilacagina emin oldugunu vurguladi.

Olcay, hayvanlara sadece mama degil hastanelerden, otellerden, havaalanlarindan ve okullardan aldiklari yemek atiklarini da verdiklerini, bu sayede de "Sifir Atik Projesi"ne katkida bulunduklarini söyledi.

Emine Erdogan'a barinagi temsil eden tisört, kupa gibi minik hediyeler verdiklerini, Erdogan'in da bundan memnun oldugunu aktaran Olcay, "Gelecegim, buranin tanitimi için destek verecegim, onun disinda hayvan haklari yasasiyla ilgili elimden ne geliyorsa bir an önce çikmasi için çaba sarf edecegim.' dedi. Bu bizim için çok önemli." ifadesini kullandi.

Meral Olcay, hiçbir canlinin terk edilmeyi hak etmedigini, terk edilmenin her canliya çok büyük aci verdigini belirterek, " 'Bir hayvanin 15 yil yasayacagini düsünüp bu sorumlulugu alacaksaniz, ölene kadar bakacaksaniz hastalikta, saglikta, o zaman hayatinizi bir canliyla paylasin' diyoruz. Yoksa gerçekten bu sessiz kullarin günahina girmis oluyoruz." diye konustu.



Yurt Dünya 4.10.2020 13:27:24 0

İlginizi Çekebilir

1

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

2

Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçının ardından

3

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Kahramanmaraş'ta ceviz ve kültür festivalinde konuştu:

4

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da narenciye hasadına katıldı

5

Mersin Kızkalesi'nde turizm hareketliliği sürüyor

6

Adanaspor, Çorum FK maçının hazırlıklarını tamamladı

7

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin 7'nci etabı Antalya'da başladı

8

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da sektör temsilcileriyle buluştu:

9

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen'in attan düşerek hayatını kaybeden kızı toprağa verildi

10

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi