Tarih: 04.09.2020 10:51

Emine Erdoğan'ın hediyesi "Toroslar'ın Kardeleni" yörük kızı Emine'ye ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (AA) - Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan, Antalya'nin Akseki ilçesinde yaylada hayvanlarini otlatirken bir yandan da ders çalismayi ihmal etmeyerek doktor olma hayali kuran 12 yasindaki yörük kizi Emine Betül Küçükakça'ya bilgisayar gönderdi.

Emine Erdogan'in gönderdigi hediyeyi Bucakkisla Mahallesi'nde yasayan küçük kiza Akseki Kaymakami Volkan Hülür ve esi Kübra Hülür ulastirdi.

Bilgisayar sayesinde artik internete erisebilecek olan ve kitaplarinin islanma derdi de biten Emine, kucagina aldigi hediyesiyle sevinç yasadi.

Emine'yi, Anadolu Ajansinin paylastigi haber sayesinde tanidiklarini belirten Kaymakam Hülür, "Cumhurbaskanimizin esi Sayin Emine Erdogan hanimefendinin de dikkatini çekti. Büyük bir duyarlilikla yörük kizi Emine kardesimize sahip çiktigini kendi sosyal medya hesabindan açikladi. Egitimine daha iyi devam edebilmesi için kizimiza güzel bir hediye gönderdi." ifadelerini kullandi.

Gönderilen hediyenin manevi öneminin olduguna dikkati çeken Hülür, bilgisayarini ulastirdigi Emine'ye "Bu duygu ve deger sana güç versin. Sen de her zaman herkese çok deger ver ve onlari gör. Ne olursan ol öncelikle insan oldugu için deger ver." ögüdü verdi.

Küçük Emine de Emine Erdogan'a hediyesi için tesekkür ederek, bilgisayari, egitim hayati için en iyi sekilde kullanip, hakkini vereceginin sözünü verdi.

Bu arada, Erdogan'in bilgisayarla birlikte gönderdigi mektup da yörük kizi Emine'ye iletildi.

Küçük kizin okudugu Emine Erdogan'in mektubunda, su ifadeler yer aldi:

"Kiymetli kizim, adasim Emine. Bu küçük hediyemizle çok sevdigin derslerine insallah kaldigin yerden devam edeceksin. Piril piril gözlerinle baktigin gelecege, koydugun güzel hedeflere ulasacagindan eminim. Doktor oldugun gün hepimiz seni alkisliyor olacagiz. Çok sevdigin kitaplarina sarilmaktan, daima okumaktan asla vazgeçme. Çünkü gerçek güç, bilgiden gelen güçtür ve bu gücü kimse senden alamaz. Hayat yolunun sana sunacaklarina hep bu güçle cevap ver. Bu güzel ülke, sizlerin çalismasina ve azmine emanet. Senin bu emaneti sirtlayip, en ileriye götürmede üstün çaba sarf edenlerden olacagini biliyorum. Rabbim yolunu açik eylesin. Gözlerinden öpüyor, seni sevgiyle kucakliyorum."

"Toroslar'in kardeleni: Yörük kizi Emine" baslikli haberde, Antalya'nin Akseki ilçesinde yaz aylarinda konargöçer yasayan ailesiyle yayla yayla gezen ortaokul ögrencisi 12 yasindaki Emine Betül Küçükakça'nin, doktor olma hayaliyle koyun ve keçilerini güderken ders çalismayi da ihmal etmedigi anlatilmisti.

Göç ettikleri yaylada babasiyla hayvanlarini otlatirken ders çalismayi da ihmal etmeyen Emine'nin haberi ilgi çekmis, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan da sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla küçük kizdan derslerine çalismasini istemis, "Doktor olarak milletimize hizmet edecegin günü heyecanla bekliyor olacagiz." ifadeleriyle bilgisayar sözü vermisti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —