Emine Eren'i kurtaran ekipteki gönüllü zabıta Ercan Temel yaşadıklarını anlattı:

Emine Eren

Emine Eren'i kurtaran ekipteki gönüllü zabıta Ercan Temel yaşadıklarını anlattı:

MERSIN (AA) - Izmir'deki depremde 14 saat sonra enkaz altindan çikarilan 62 yasindaki Emine Eren'i kurtaran ekipten zabita memuru Ercan Temel, duygularini anlatti.

Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Baskan Mustafa Gültak, Bayrakli'da yikilan Baris Sitesi'nin enkazinda gönüllü olarak Dorlion Arama ve Kurtarma ekibinde görev alan Zabita Müdürlügü personeli Ercan Temel ile görüserek bilgi aldi.

AFAD koordinesinde yapilan çalismalarin titizlik sürdürüldügünü anlatan Temel, görev aldigi ekiple birlikte 3 kisinin hayatini kurtarmayi basardiklarini ifade etti.

Temel, enkazdaki arama ve kurtarma çalismalarinin 14. saatinde Baris Sitesi'nde yasayan 62 yasindaki Emine Eren'e ulastiklari anlara deginerek, sunlari kaydetti:

"Bir arkadasimizla beraber hemen ses gelen tarafa yöneldik. Önce tahkimat yaptik. 1 buçuk saatlik çalismadan sonra Emine teyzeye ulastik. Emine teyze basindan yaralanmisti. Ona ulasir ulasmaz enkazdan çikarmak için çalismaya basladik. Bu sirada sürekli agliyordu ve bize torununun elini tuttugunu söyledi. Biz de bunu fark ettik, gerçekten de torununun eli onun elindeydi. Emine teyze, vefat eden torunu Çinar'in elini saatlerdir simsiki bir sekilde kavramis vaziyetteydi."

Emine Eren'i enkaz altinda kurtarmaya çalisirken duygu dolu anlar yasadigini aktaran Temel, "Gördügümüz manzara karsisinda çok etkilendik ve duygulandik. Emine teyzeyi sabaha karsi enkazdan canli çikardik. Yaklasik 9 saat süren çalismadan sonra da önce torunu Çinar'i, ardindan esi Ünal Eren'i enkazdan çikardik. Küçük Çinar'i ve dedesini enkazdan hayatlarini kaybetmis sekilde çikarmak bizleri çok üzdü." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 2.11.2020 13:19:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Dünyada rahim nakilleri "Özkan tekniği" ile yapılıyor

2

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten 19 Mayıs mesajı

3

Kahramanmaraş UMKE ekibi arama kurtarma tatbikatı yaptı

4

Antalya'da silah kaçakçılığı operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

5

Antalya'daki Düden Şelalesi atıklardan arındırıldı

6

Adana'da 100 metrelik Türk Bayrağı ile yürüyüş yapıldı

7

Silifke'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

8

Adana'da trafik kazasında 2'si çocuk 5 kişi yaralandı

9

İbradı'da "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma" projesi tanıtıldı

10

Isparta'da 169 sözleşmeli er yemin etti