Tarih: 29.04.2020 12:45

Emlak Katılım’dan 200 milyon liralık sukuk ihracı

Facebook Twitter Linked-in

ISTANBUL (AA) - Emlak Katilim, yapmayi planladigi 63 gün vadeli 200 milyon liralik sukuk ihraci için, 28-29 Nisan tarihlerinde talep toplayacak.

Emlak Katilim açiklamasina göre, banka, kaynak çesitliligini artirmak amaciyla yil sonuna kadar toplam 1 milyar liralik sukuk ihraci yapmayi planliyor.

Sukuk piyasasindaki faaliyetlerini gelistirmeyi hedefleyen Emlak Katilim, 26 Mart’da Sermaye Piyasasi Kurulu'ndan aldigi 2 milyar liralik ihraç tavani programi kapsaminda kira sertifikasi ihraçlarini nitelikli yatirimcilara satis yoluyla gerçeklestirecek ve bu kapsamda yapmayi planladigi 63 gün vadeli 200 milyon liralik sukuk ihraci için 28-29 Nisan tarihlerinde talep toplayacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Emlak Katilim Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, kira sertifikasi piyasasinin her geçen gün geliserek büyüdügünü belirterek, kira sertifikasi ihraci yoluyla hem kaynak çesitliligini artiracaklarina hem de daha fazla hacme ulasacaklarina inandiklarini belirtti.

Bayraktar, faizsizlik prensibi ile çalisan yatirim ve emeklilik fonlarinin her geçen yil büyümesiyle birlikte piyasada kira sertifikasi ihraçlarina olan talebin daha da artacagini öngördüklerini aktardi.

Küresel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin dünya ekonomi dinamiklerini derinden etkileyerek yeni bir dönemin kapilarini açtigina isaret eden Bayraktar, su ifadeleri kullandi:

"Ülkemiz, aldigi yerinde önlemlerle pandemi döneminde pek çok ülkeye göre basarili bir tablo ortaya koydu. Türkiye olarak, pandemi dönemi ardindan saglam temellere dayanan ekonomik altyapimizla hizla ataga geçecegimize inancimiz tamdir. Her zaman belirttigimiz gibi ülkemizin gücüne güveniyoruz. Esnafimizin, KOBI’lerimizin, is adamlarimizin gücüne, potansiyeline güveniyoruz. Birlik oldugumuzda ortaya çikan basarili projelerin, gelecege yönelik yapabileceklerimizin de bir göstergesi olduguna inaniyoruz. Ülkemiz bulundugu cografi konum ve hayata geçirdigi stratejik projelerle önümüzdeki yillarda yükselen grafigini artirmaya devam edecektir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —