Endeksa büyük veri analizi ve yapay zeka ile arsa ve arazi değer hesabı sunuyor

Endeksa büyük veri analizi ve yapay zeka ile arsa ve arazi değer hesabı sunuyor

Endeksa büyük veri analizi ve yapay zeka ile arsa ve arazi değer hesabı sunuyor

İSTANBUL - Endeksa, konut, arsa ve araziler için değer hesabı sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Endeksa ile tüm Türkiye için bölge bazında arsa ve arazilerin metrekare satış fiyatları ile yıllık değer değişimlerini ve hatta önümüzdeki dönemde beklenen değer artışı izlenebiliyor. Ayrıca belirli bir konut imarlı arsanın imar durumu, alanı, olanakları gibi özelliklerini girerek değerini öğrenmek ve "Elektronik Değerleme Raporu" almak mümkün oluyor. Benzer şekilde kullanıcılar tarla, bağ ve bahçelerin alanı, eğimi gibi özelliklerini girerek saniyeler içinde değerini öğrenebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, salgınla birlikte büyük şehirlerden uzak ve tercihen müstakil yaşama talep arttığını, uzaktan çalışmanın da yaygınlaşması ile bu eğilimin devam ettiğini gördüklerini aktardı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artan konut fiyatlarının yatırımlarını gayrimenkulde değerlendirmek isteyenleri arsa ve araziye yönlendirdiğini belirten Öğüt, şunları kaydetti:

"Arsa ve arazi yatırımı daha düşük bütçeli ve getirisi daha yüksek yatırım avantajı sunuyor. Fakat çok iyi araştırılarak yatırım yapılması gerekiyor. Değerin belirlenmesi konuta göre daha fazla uzmanlık gerektiriyor.

Endeksa bu noktada kullanıcılara teknolojinin son olanaklarını sunuyor. Kullanıcılarımız, yatırım yapmadan önce büyük veri analizi ve yapay zekanın gücünü kullanarak arsa, tarla veya bahçelerin değerini saniyeler içinde öğrenebiliyorlar. Dilerlerse bölgedeki Endeksa Uzman Danışmanı’na ulaşarak daha detaylı bilgi alabiliyorlar ve gayrimenkul alım satım işlemlerini gönül rahatlığı ile tamamlayabiliyorlar."



Ekonomi 2.08.2023 11:37:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

2

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

3

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

4

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

5

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

6

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

7

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

8

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

9

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı

10

Antalya'da düzenlenen Kınık Tarım Fuarı başladı